2018.03.23. 15:31:12 13352 398

Tavaszi óraátállítás – Eltörölhető lenne?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan nyakunkon a nyári időszámítás első napja, azaz március 25-e, ami a hétalvóknak és a tavaszi fáradtságban szenvedőknek korántsem olyan jó hír, hiszen vasárnap hajnalban kettő óráról három órára kell előre állítanunk az óráinkat. De nemcsak minket, az európai népesség nagy részét is megviseli ez az átállás, méghozzá olyannyira, hogy ennek hatására el is törölhetik a kétféle időszámítást.

Tavaszi óraátállítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi óraátállítás

Az európai belső piac harmonizációja miatt hatályba léptetett nyári időszámítást taglaló irányelv felülvizsgálatát kezdeményezte Finnország, miután állampolgárai azzal a kéréssel fordultak az ottani kormányhoz, hogy töröljék el az évi kettő óraátállítást. Sőt, szerintük az lenne a legjobb megoldás, ha egész évben a nyári időszámítás lenne alkalmazva.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen eredményeket mutat fel az a tanulmány, amelyet az óraátállítások gazdaságra, azaz a közlekedésre és az energiafelhasználásra, továbbá az európai lakosság egészségügyi állapotára gyakorolt hatását veszik górcső alá.

Azonban most még nagyon figyelmesen kell eljárnunk, ha éppen március 25-én indulunk útnak, nehogy belegabalyodjunk az időpontokba és kellemetlenségeink adódjanak ebből. Indulás előtt mindenképp érdemes elolvasni a közlekedési társaságok tájékoztatásait.

A nyári időszámítás idén október 28-ig tart, amikor is hajnalban majd visszacsalhatjuk a most elvesztett egy órácskánkat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...