2019.02.28. 17:39:41 11532 402

Tavaszi hírnökök: Ismerd meg a hóvirág társait!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legismertebb tavaszt jelző virágunk természetesen a csodálatos hóvirág. A közkedveltsége miatt védett növénynek számító virágunk mellett vannak ugyancsak csodaszép tavaszi virágaink, amiket leginkább a (hobbi)fotósok értékelnek. Mi se hanyagoljuk el ezeket, kiránduljunk el hozzájuk!

Májvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Májvirág

Csodás tavaszi kiránduláson vehetünk részt hazánk természetvédelmi és egyéb „érintetlen” területein szervezett túrák alkalmával. A természetbarátok figyelmébe a Csodarétnek is méltán nevezett Ásotthalmi Láprét egyhájúvirág tengerét szeretnénk így kora tavasszal ajánlani. Ugyanakkor a Duna-Tisza köze lösszel és homokkal borított tájain a tarka sáfrány pompázik nagyobb mennyiségben.

Kis kutatómunkával a következő három virágot is megcsodálhatjuk természetes lelőhelyükön:

Nemes májvirág

A kis termetű évelő növény magassága alig éri el a 15 centimétert. Virága többnyire kék, de rózsaszín vagy fehér színben is előfordul. A nyirkos és sziklás erdőket és a kőtörmeléket is tartalmazó vályogtalajokat kedveli. A növény gyengén mérgező, azonban epe-, máj- és vesebántalmak ellen is használható gyógynövényként.

Tavaszi csillagvirág

Ez a hagymás növényünk a hóvirághoz hasonlóan védett, és lombhullató erdők talaját kedveli. az évelő, 10-15 cm magas növény virága három színben fordul elő leggyakrabban: kék, lila vagy fehér. Sziklakertben, félárnyékos helyen dísznövényként is megél.

Tavaszi tőzike

A mérgező, 15-35 centiméter magas, hagymás hóvirághoz hasonló fehér, bókoló virágot hoz. kevesen tudják, de apró toktermése van. A tavaszi tőzike lomberdőkben, ligetekben fordul elő általában, azonban a nyirkos, de nem túl nedves réteken is nagy számban megtalálható lehet.

Forrás: wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!