2019.02.28. 17:39:41 12322 402

Tavaszi hírnökök: Ismerd meg a hóvirág társait!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legismertebb tavaszt jelző virágunk természetesen a csodálatos hóvirág. A közkedveltsége miatt védett növénynek számító virágunk mellett vannak ugyancsak csodaszép tavaszi virágaink, amiket leginkább a (hobbi)fotósok értékelnek. Mi se hanyagoljuk el ezeket, kiránduljunk el hozzájuk!

Májvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Májvirág

Csodás tavaszi kiránduláson vehetünk részt hazánk természetvédelmi és egyéb „érintetlen” területein szervezett túrák alkalmával. A természetbarátok figyelmébe a Csodarétnek is méltán nevezett Ásotthalmi Láprét egyhájúvirág tengerét szeretnénk így kora tavasszal ajánlani. Ugyanakkor a Duna-Tisza köze lösszel és homokkal borított tájain a tarka sáfrány pompázik nagyobb mennyiségben.

Kis kutatómunkával a következő három virágot is megcsodálhatjuk természetes lelőhelyükön:

Nemes májvirág

A kis termetű évelő növény magassága alig éri el a 15 centimétert. Virága többnyire kék, de rózsaszín vagy fehér színben is előfordul. A nyirkos és sziklás erdőket és a kőtörmeléket is tartalmazó vályogtalajokat kedveli. A növény gyengén mérgező, azonban epe-, máj- és vesebántalmak ellen is használható gyógynövényként.

Tavaszi csillagvirág

Ez a hagymás növényünk a hóvirághoz hasonlóan védett, és lombhullató erdők talaját kedveli. az évelő, 10-15 cm magas növény virága három színben fordul elő leggyakrabban: kék, lila vagy fehér. Sziklakertben, félárnyékos helyen dísznövényként is megél.

Tavaszi tőzike

A mérgező, 15-35 centiméter magas, hagymás hóvirághoz hasonló fehér, bókoló virágot hoz. kevesen tudják, de apró toktermése van. A tavaszi tőzike lomberdőkben, ligetekben fordul elő általában, azonban a nyirkos, de nem túl nedves réteken is nagy számban megtalálható lehet.

Forrás: wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Aranyló, puha ételek készítése egyszerűen sauté főzési technikával

A sauté (ejtsd: szóté) egy francia eredetű főzési technika, amely azt jelenti, hogy az ételt magas hőmérsékleten, kevés zsiradékon (például olajon vagy vajon) gyorsan megpirítjuk. A technika célja, hogy az étel külső része aranybarnára süljön, miközben a belseje lédús és puha marad. A „sauté” szó francia jelentése „ugrani” vagy „szökkenni,” amely arra utal, hogy az ételt gyakran mozgatni kell a serpenyőben, hogy egyenletesen süljön meg.

Gondoskodjunk a jövőről takarékoskodással

A pénzmegtakarítás a jövőről való gondoskodás egyik alapvető szokása, azonban ennek megvalósítása egy sor tényezőtől válik függővé. Rögtön a sor elején helyhez jut a családi környezet pénzhez való hozzáállása, erről való gondolkodása, hiszen a gyermekek felnőttként azt a mintát fogják követni, amit eltanulnak a hozzájuk legközelebb állóktól.

Rákellenes tulajdonsággal bíró, soknevű, fura „gyümölcs” – a padlizsán

Az egyebek mellett tojásgyümölcsként és török paradicsomként is emlegetett padlizsán változatos elkészítési módot kínál, hiszen sütve és főzve, előételként és főételként, salátaként és töltött változatban egyaránt kényezteti az ízlelőbimbónkat. Ez a zöldségnövény már évszázadok óta a hagyományos orvoslás egyik szereplője, amelyet például a cukorbetegség kezelésére és az asztma enyhítésére is alkalmaztak.