2019.02.28. 17:39:41 12129 402

Tavaszi hírnökök: Ismerd meg a hóvirág társait!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legismertebb tavaszt jelző virágunk természetesen a csodálatos hóvirág. A közkedveltsége miatt védett növénynek számító virágunk mellett vannak ugyancsak csodaszép tavaszi virágaink, amiket leginkább a (hobbi)fotósok értékelnek. Mi se hanyagoljuk el ezeket, kiránduljunk el hozzájuk!

Májvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Májvirág

Csodás tavaszi kiránduláson vehetünk részt hazánk természetvédelmi és egyéb „érintetlen” területein szervezett túrák alkalmával. A természetbarátok figyelmébe a Csodarétnek is méltán nevezett Ásotthalmi Láprét egyhájúvirág tengerét szeretnénk így kora tavasszal ajánlani. Ugyanakkor a Duna-Tisza köze lösszel és homokkal borított tájain a tarka sáfrány pompázik nagyobb mennyiségben.

Kis kutatómunkával a következő három virágot is megcsodálhatjuk természetes lelőhelyükön:

Nemes májvirág

A kis termetű évelő növény magassága alig éri el a 15 centimétert. Virága többnyire kék, de rózsaszín vagy fehér színben is előfordul. A nyirkos és sziklás erdőket és a kőtörmeléket is tartalmazó vályogtalajokat kedveli. A növény gyengén mérgező, azonban epe-, máj- és vesebántalmak ellen is használható gyógynövényként.

Tavaszi csillagvirág

Ez a hagymás növényünk a hóvirághoz hasonlóan védett, és lombhullató erdők talaját kedveli. az évelő, 10-15 cm magas növény virága három színben fordul elő leggyakrabban: kék, lila vagy fehér. Sziklakertben, félárnyékos helyen dísznövényként is megél.

Tavaszi tőzike

A mérgező, 15-35 centiméter magas, hagymás hóvirághoz hasonló fehér, bókoló virágot hoz. kevesen tudják, de apró toktermése van. A tavaszi tőzike lomberdőkben, ligetekben fordul elő általában, azonban a nyirkos, de nem túl nedves réteken is nagy számban megtalálható lehet.

Forrás: wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...