2018.11.27. 17:59:57 10934 364

Tartsd meg az aprót… még jól jöhet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sietünk, és inkább ott hagyjuk a visszajárót a kasszánál. Túl sok az aprónk, nem kérjük vissza azt az 5-10 forintot az eladótól. Ezek a szituációk nagyon gyakran előfordulhatnak velünk, ha készpénzzel fizetünk valahol. Tegyük fel, hogy szorgosan elkezdjük összeírni, mennyi készpénz folyik ki így a zsebünkből. Meglepődünk a végösszegen? Meg bizony!

Pénzérmék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pénzérmék

Mostantól határozzuk el magunkat, és kezdjük el értékelni a váltópénznek használt aprót, hiszen sok kicsi sokra megy! A karácsonyi ünnepekig pedig még összegyűjthetjük a masnira valót.

Elő a befőttes üveggel!

Nem bíztatok senkit sem arra, hogy a pénztárcájába gyűjtögesse a kilónyi aprópénzt. Egyszerűen dobjuk be otthon a felesleges pénzérméket a kijelölt malacperselybe, amely lehet egy, az erre a célra kinevezett befőttes üveg is. A sok-sok aprót ebben a formában poénajándékként szintén felhasználhatjuk kerek szülinapon vagy esküvőn.

Váltsd be!

Amennyiben van olyan bolt, ahol rendszeresen vásárolsz, akkor biztosan megismernek már ott a pénztárosok téged. Bátran kérdezd meg őket, hogy van-e szükségük váltópénzre, hogy aztán egy nem túl forgalmas időpontban papíralapú bankjegyre cserélhessék a csörgős felesleged. Bankfiókodban vagy a legközelebbi postán is érdeklődhetsz arról, vajon beváltják-e (az előre berolnizott) pénzérméket. Ha ez az opció nem elérhető, fizesd be az apróságodat a bankszámládra!

Használd arra, amire való!

Vedd a fáradtságot, és esténként előre „tárazz be” fémpénzből a másnapi kávéra. Vagy egyszerűen csak fizesd el a felhalmozott pénzérméket egy-egy nagybevásárlás alkalmával.

De használhatod bármi egyéb, kreatív dologra is az érméket! Volt, aki a padlóját burkoltatta le velük. :)

Forrás: thebalanceeveryday.com/best-ways-to-turn-coins-into-cash-4177276

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.