2019.09.24. 15:54:46 12133 332

Taktikus átverések - stopposok, gagyizók és telefonos csalók
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki más pénzéből akar megélni, az meglepő trükkökre képes, és bárhol, bárkit hajlandó átverni. Vannak évtizedek óta bevált csaló technikák, amivel mindig újabb és újabb emberektől tudnak kicsalni olykor egészen jelentős összegeket – hiszen bár a trükk régi, mindig van olyan, aki még nem hallott róla. Aki napi szinten trükközik, az pedig általában remekül manipulálja az ártatlan, mit sem sejtő áldozatát… Íme néhány klasszikus átverés – ne dőlj be!

Ijedt nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ijedt nő

Az utcán, közlekedés közben, de akár még a saját otthonunkban is ki vagyunk téve a csalóknak, tehát mindig potenciális áldozataik lehetünk. Ezért érdemes rendkívül figyelmesnek és egy kissé gyanakvónak lenni, ha valaki idegenként szólít meg minket. Legyen szó akár segítségkérésről, akár váratlan ajánlatról…

Gagyizók

Szó szerint évtizedek óta játszanak az emberek jóhiszeműségével az úgynevezett gagyizók. Korábban benzinkutakon próbáltak aranyat rendkívül olcsón ajánlani az arra járónak, családi okkal, hirtelen jött szükséggel indokolva a meglepően alacsony árat. Az áldozat pedig kapva a hirtelen jött szerencsén, a gyorsan múló nagy lehetőségen, megveszi a kínált ékszert – majd nagyot csalódik, mikor kiderül, hogy trombitarézért fizetett indokolatlanul nagy pénzeket. Az idők során előbukkant a gagyizásnak egy újabb műfaja is – itt éppen melletted „találja meg” az illető az ékszert, majd közli, hogy pár ezerért neked adja, neki nem kell, épp te is megtalálhattad volna. Igen ám, de nem találta és nem arany. Ne dőlj be! Akkor se, ha még nyomáspróbát, vagy épp ékszerbolti árcédulát is ragasztott rá a felkészült csaló!

Szegény szerencsétlen

Stopposként vetetik fel magukat, jellemzően egy kietlen helyen, minden holmi nélkül. Kedvesek, legtöbbször ápoltak is, majd a hosszú kalandos útjukról számolnak be, ahol jellemzően kirabolták őket. Utaznának haza a családjukhoz – de nincs miből, a sztori szerint. Felhívni nem akarják a családtagot, nem tudják a számot. A történetük pedig annyira együttérzést keltő, hogy sokszor magától ajánlja az autó sofőrje, hogy bizonyos összeggel is kisegíti az embert. Aki természetesen ígéri, hogy visszaadja és vendégül lát, ha felé járunk. Sajnos az emberi jósággal él vissza az utasunk. A sztoriból egy szó sem igaz, a pénzünket pedig soha többé nem látjuk viszont.

Telefonos csalók, unokázók

A telefonos csalások jellemzően azonnali utalást vagy fizetést kérnek, és sajnos bárkire tudnak hivatkozni. Különösen kegyetlen, mikor az érzelmi szálat pedzegetik, elsősorban idős embereknél. A beszélgetés során elmondják, hogy az unoka bajba került, azonnal pénzre van szükség a megoldáshoz, másra nem számíthat. Ekkor elküldenek valakit a pénzért, vagy utalást kérnek. Sajnos a családtag féltése akkor riadalmat kelt, hogy rengeteg ember sétál bele ebbe a nem túl valószínű csapdába is…

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...