2022.12.14. 09:25:00 5198 185

Takarítsd fel biztonságosan az összetört üveget!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki ugyanilyen kétbalkezes, mint én, az biztosan sűrűn találkozik összetört dolgokkal maga körül, így nagy gyakorlata lehet például a törött üvegdarabok biztonságos feltakarításában. A biztosabb kezűeknek azonban fejtörést okozhatnak az ilyen ritkán előforduló helyzetek. Most az ő segítségükre sietünk.

Törött villanykörte - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törött villanykörte

Amikor egy apró koccanás miatt feszültség alatt van az üvegpohár, akkor hőváltozás hatására is szétrobbanhat, hatalmas területre szétszórva az apróbbnál is apróbb szilánkokat, de elég véletlenül levernünk bármit, ami üvegből készült, hogy veszélyes övezetté alakítsuk át a helyiséget. Pánikolás helyett az alábbi lépéseket érdemes követni:

Evakuáld a helyiséget!

Az üvegtörés utáni első dolgunk mindig az legyen, hogy az üveggel borított területet gondosan kikerülve kivigyük a szobából a mindenbe beleketető kisgyerekeket és a védtelen mancsú kisállatokat. Ellenőrizzük, hogy nem repült-e a hajukba vagy a szőrükbe üvegszilánk, majd miután ők biztonságos helyre kerültek, végezzük el a takarítást az alábbiak szerint.

Gondoskodj a saját védelmedről!

Mezítláb vagy papucsban voltál a balesetkor? Azon nyomban bújj zárt cipőbe! Amennyiben a háztartásban megtalálható egy vastagabb anyagból készült gumikesztyű, jól teszed, ha azt is felhúzod.

Szedd fel a nagyobb üvegdarabokat!

A nagyobb darabban maradt részeket csak akkor fogjuk meg kézzel, ha védőkesztyűt tudunk húzni a kezeinkre. (Különben úgy jártok, mint én, aki legutóbb is elvagánykodtam ezt a mozzanatot.) Ellenben inkább a legkeményebb sörtéjű partvissal seperjük össze egy lapátra az üvegdarabokat.
Az üvegszilánkokat ne öntsük bele közvetlenül a szemetesbe, inkább tegyük bele egy papírtáskába.

Takarítsd fel a kisebb üvegszilánkokat!

A seprűvel nem lehet minden apró üvegszilánkocskát felszedni a padlóról, főként nehéz dolgunk van, ha kárpitra vagy szőnyegre is került belőlük. Gondoljuk át, hogy a porszívónk kialakítása lehetővé teszi-e, hogy üveg felporszívózását is elvégezzük vele, vagy vannak-e a felszívott dolgok útjába olyan alkatrészek, amelyek anyagát károsíthatják az éles szilánkok. A legtöbb modern porszívó alkalmas lehet a feladatra.

Menj biztosra!

Ha még így is arra gyanakodunk, hogy vannak olyan szabad szemmel alig látható üvegdarabok a területen, amelyek a talpunkba fúródhatnak, ne legyünk rest furcsa dolgokat bevetni a takarításhoz: Az extra fény érdekében a fejünkre egy fejlámpa, míg a kezünkbe szigetelőszalag vagy más széles ragasztószalag kerüljön. A korábban üvegszilánkok által borított területet fésüljük át a csíkokra vágott ragasztószalaggal. A felhasznált csíkok aztán összehajtva az üvegdarabokat tartalmazó papírtáskába kerülhetnek.

Takarítsd ki a takarítóeszközöket!

Minden, az üveg feltakarításában részt vevő takarítóeszközt gondosan nézzünk át, és tisztítsuk meg egyenként a rájuk kerülő apró üvegszilánkoktól! A kezünk védelmét itt is illik gumikesztyűvel megoldani.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...