2020.05.23. 18:27:43 11328 341

Szuper tippek a takarékos életmódért! - Kezdőknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akik bármennyi pénzt el tudnak költeni – akkor is, ha nem akarják - azoknak nehéz átállni egy takarékos, spóroló életmódra. Pedig olykor nekik is szükséges, sőt, egy idő után nekik van rá a legnagyobb szükségük. Viszont bárki másnak is jól jöhet néhány takarékos tipp, hogy elkerülje a fölösleges vásárlást.

Malacepersely, takarékoskodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Malacepersely, takarékoskodás

A tudatos pénzköltés épp úgy nem működik hirtelen felindulásból, mindent megfosztva magunktól, mint egy fogyókúra. Persze, ideig óráig jó lehet, de aztán visszájára fordul. A pénztárcánkban is működne a jojó effektus? Bizony ám! Ezért, akár csak a testünk fogyasztása során, a költségeink csökkentésénél is életmód és szemléletváltásra van szükség a sikerhez.

1. szabály – Ne vásárolj fölöslegesen – De mi a fölösleges?

A használati tárgyak kapcsán könnyedén elcsábulunk, hiszen nem fölöslegesek – használati tárgyak. Ám ettől még érdemes végig gondolni, hogy valóban kihasznált lesz-e ez az adott tárgy. Valóban annyiszor fogunk kürtőskalácsot készíteni, hogy szükségünk van hozzá saját sütőre? Tényleg annyi virslit eszünk, hogy kell egy virslifőző? Hányszor takarítottál kocsit idén, biztos, hogy hiányzott hozzá a morzsaporszívó? Mielőtt a kosaradba tennél például egy bögrét azért, mert szép, gondold át, hogy volt-e már, hogy kevésnek bizonyult az otthoni bögremennyiség. A legtöbb dologból már eleve több van otthon, mint amennyit kihasználunk. A ruhákról pedig inkább ne is beszéljünk..., külön cikket érdemelnek.

2. szabály – Nem veszíted el azt, amit nem szerzel meg

A tény, hogy másoknak van, sokakat motivál meggondolatlan költekezésre kisebb és nagyobb mértékben egyaránt. De talán még többen nyúlnak a pénztárcájuk után, mert valami megtetszik nekik. Mert valami szép. Esetleg szuper. Netán szuperszép. Tehát amikor megvennél egy egyébként nem szükséges (az 1. pont értelemében fölösleges) tárgyat, akkor gondolj arra, hogy szép dolgok mindig lesznek az üzletben és nem veszítesz azzal semmit, ha nem szerzed meg.

Mindenki szereti birtokolni a szépséget. De hidd el, egy hét után már nem fogsz jobban gyönyörködni benne, mint abban, ami évek óta otthon van. Fogyasztói társadalomban élünk, holnap is nap lesz, holnap is lesznek gyönyörű holmik, hát nem maradsz le semmiről, ha ezt most kihagyod.

3. szabály - Fölösleges ételek és italok

Azt mondják, legtöbbet spórolni az ételen, italon lehet. Ebben bizony a legtöbb háztartás esetében van igazság. Egyrészt, mert hajlamosak vagyunk éhesen boltba menni és megvásárolni mindent, amit „szoktunk” enni, vagy szeretünk. Otthon nem jutna eszünkbe, de megláttuk, megkívántuk, és így el is fog fogyni, mikor otthon a hűtőben, kamrában találkozunk vele. Az édességek, üdítők, alkoholos italok például pont ilyenek. A másik probléma a halmozás. Telerakod a fagyasztód meg a kamrád olyan dolgokkal, amikből majd főzöl valamit? Először is főzz tudatosan abból, amit eddig felhalmoztál és ne halmozz tovább. Persze, legyen otthon két konzerv, amiből két perc alatt rittyenthetsz egy főzeléket vész esetén, de egyébként inkább írj a hétre menüt és kifejezetten ahhoz vásárolj. Beszerző körúton pedig mindig ragaszkodj a listádhoz! Ha ezeket betartod, jóval egyszerűbb dolgod lesz egy egészséges étrenddel is, és a bevásárlás is hatékonyabbá válik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...