2022.09.28. 09:30:00 5909 209

Szőrteleníts, de most a kisállatod után!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A bundával rendelkező háziállatok szőre nem csak a vedlési időszakban van mindenhol ott a lakásban, hiszen ahogy az emberi haj, az állatok szőre ugyanúgy állandóan megújul. Azonban a kihullott állatszőr viszonylag gyorsan és egyszerűen is összetakarítható.

Állatszőr a szőnyegen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Állatszőr a szőnyegen

Amennyiben ápolt hajkoronát szeretnénk, fésülködünk, ez a szokásunk azt is megakadályozza, hogy kihullott hajszálaink ott virítsanak utánunk, ahol éppen járunk. Éppen ezért ajánlatos a kisállatainkat is hozzászoktatni a fésüléshez már kölyök korban. A rendszeres fésülés mellett is ugyancsak sok szőrt hagynak hátra az otthonunkban.

Kárpitok megtisztítása

A kanapék és más hasonló bútorok szőrmentesítése egy száraz konyhai szivaccsal könnyen megoldható. Néhányszor húzzuk végig azt a kárpiton, hogy minden állati szőrszál hozzá tapadhasson.
Egy pár gumikesztyű ugyancsak jó szolgálatot tehet nekünk: húzzuk fel a kezünkre és így simítsunk végig párszor a szövetet. A szőrszálak a gumifelület és a súrlódás hatására kis szőrpamacsokká állnak össze, így könnyebben eltávolíthatók.

Ruhák “szőrtelenítése”

Szöszhengert házilag is készíthetünk erre a feladatra. Csupán egy szélesebb csomagolószalagot kell ragacsos oldalával kifelé feltekernünk, hogy a bolti ár töredékéért ugyanannyira hatékony “hengert” kapjunk.

Trükkös porszívózás

A szőnyeg szálai között megbúvó állatszőrök sima porszívózással nem igazán távolíthatók. Egy szórófejes palackba tegyünk egy kanál öblítőt, majd töltsük meg vízzel. Ezt a keveréket spricceljük rá a szőnyegre, majd 5 perc várakozás után porszívózzuk fel a szőnyeg felszínére emelkedő szőrszálakat.
A macskatulajdonosoknak külön gondot okoz, hogy a macskák kihordják a macskatoalettből az alomszemeket. A legtöbb háztartási porszívó nem képes maradéktalanul feltakarítani ezt a féle szennyeződést, mivel a szívófej nem megfelelő erre a célra. Érdemes kifejezetten állattartóknak kifejlesztett készülékre cserélni a meglévő porszívónkat.

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...