2015.08.07. 17:49:02 8223 182

Sziget - Hétfőn kezdődik a fesztivál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Robbie Williams fellépésével kezdődik hétfőn a Sziget fesztivál, amelyen a megszokott színes koncertkínálat mellett utcaszínház, cirkusz, sportolási lehetőség és divatbemutató is várja a látogatókat - erről Gerendai Károly főszervező beszélt pénteken az M1 aktuális csatornán.

A fesztivál augusztus 10-én kezdődik a mínusz egyedik nappal és augusztus 17-én zárul. MTI Fotó: Máthé Zoltán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A fesztivál augusztus 10-én kezdődik a mínusz egyedik nappal és augusztus 17-én zárul. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az augusztus 10. és 17. között immár 23. alkalommal megrendezett fesztivál idei különlegességeiről szólva Gerendai Károly a mínusz egyedik napot emelte ki. Mint fogalmazott, talán még soha nem lépett fel a Sziget nagyszínpadán akkora sztár, mint Robbie Williams.

A főszervező a különlegességek között szólt a látványos cirkuszi, utcaszínházi előadásokról. Mint mondta, a sportolási lehetőségektől a divatbemutatókig sok újdonságnak számító program és mindaz, ami már megszokott és jól működött, szintén megtalálható lesz a Sziget fesztiválon.

Arról, hogy a jegyárak az idén csaknem 10 százalékkal emelkednek, elmondta: a fellépők árai az egekbe szöknek, mivel sok fesztivál szeretné ugyanazokat a zenekarokat meghívni, ezért egymásra licitálnak. Hozzátette: idén a tavalyi évhez képest csak a zenei programra mintegy 6-700 millió forinttal kell többet költeniük, ez az emelkedés megjelenik a jegyárakban.

Kitért arra, hogy a mínusz egyedik napon külön, emeltebb jegyárat állapítottak meg, mivel Robbie Williams fellépti díja nagyon magas.

A Sziget fesztivál csatlakozott Áder János köztársasági elnök kezdeményezéséhez, az Élő bolygónk klímavédelmi kampányhoz. Erről szólva Gerendai Károly elmondta: segíteni szeretnének abban, hogy minél többen megismerjék ezt a felhívást és aláírják azt a petíciót, amelynek célja, hogy a decemberi párizsi klímacsúcson érdemi döntések szülessenek. A fesztivál felületeit is felhasználva hívják fel a fiatalok figyelmét a kampányra.

A Sziget sajtóiroda tájékoztatása szerint a rendezvény 4,7 milliárd forintos költségvetéssel valósul meg az idén. A jegyeladások jól alakulnak, elképzelhető, hogy két teltházas napjuk is lesz. A tavalyi nézőcsúcshoz hasonlóan az idén is több mint 400 ezer látogatót várnak a fesztiválra.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...