2022.09.25. 17:54:54 7014 273

Szeptember utolsó vasárnapja – A szívünk napja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre tartják meg a szívünk napját. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány az első évtől kezdve csatlakozott a felhíváshoz. A Szív Világszövetség felhívására több, mint 100 országban tartanak a szív napja alkalmából rendezvényeket.

Szív - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szív

A rendezvény célja felhívni a figyelmet a szívünk védelmére. A szív és érrendszeri betegségek ma Magyarországon sokkal több áldozatot szednek, mint valamennyi más betegség. Azonban ezen betegségek jelentős részei megelőzhetőek, ha egészségesebben éljük a mindennapjainkat. A szívünk napja arra hivatott, hogy azt a szemléletet erősítse az emberek tudatában, hogy az egészséges életvitel csökkentheti ezen betegségek kialakulását.

Óvjuk szívünk egészségét!

Bátran menjünk a szabadba, a természetbe, hiszen a napsugárzás által előidézett D-vitamin termelődésnek számos előnyös hatása van a szervezetünkre. A D-vitamin gyulladáscsökkentő és immunerősítő. Továbbá tökéletes stresszoldó hatással bír egy kiadós erdei séta napsütéses időben. A stressz kiiktatása egyébként is nagyon fontos a szívbetegségek megelőzésében, és ez igaz a munkahelyi megpróbáltatások kezelésére is. Lassítsunk a munkatempón! A feszült és pörgő ritmus hosszútávon gyomorfekélyt, magas vérnyomást és depressziót okozhat. Ne feledjük, hogy a folyamatos stressz – sok káros hatása mellett- a verőerek falának gyulladását is okozhatja. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése szempontjából érdemes kerülni a telített zsírokat tartalmazó ételeket, valamint az alkoholt is ajánlatos csak mérsékelten fogyasztani. A szívünk napja rendezvényeken ezekről kaphatunk hasznos, és közérthető információkat, amelyeket érdemes megfogadni.

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...