2018.07.21. 17:59:31 12800 395

Szépséget a lakásunkba, avagy milyen szobanövények lakjanak nálunk?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokat beszéltünk már arról, hogy hogyan, miként érdemes a szobanövényeinket gondozni, ápolni annak érdekében, hogy ne csak kérészéletű születésnapi ajándékokként nyaraljanak vagy teleljenek egyet nálunk, hanem sokáig adjanak örömöt nekünk. Most vegyük sorra azokat a növényeket, amiket érdemes lehet beszerezni és gondozni, nyilván a teljesség igénye nélkül.

Hibiszkusz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hibiszkusz

Harangvirág

Sokak nagy kedvence, jellemzően kékes árnyalatú virágokkal, de a fehér sem ritka. Lakásban tartva a levegős, világos helyeket kedveli, viszont lehetőségeinkhez mérten ne helyezzük tűző napra. Igen fagyérzékeny, erre figyeljünk oda. Vízigénye átlagos, ne hagyjuk viszont kiszáradni a talaját. Mondjuk ez a legtöbb virág esetében nem célravezető, ha jobban belegondolunk.

Hibiszkusz

Nagyon kedvelt cserepes növény, megfelelő környezetben igen nagy bokorrá is tud fejlődni, még akár cserépben is. Tölcsérre hajazó virágai akár szimpla, akár tömött formában igen látványosak. Jellemző színe a piros, de előfordul fehér, rózsaszín vagy olykor halvány narancsszínben is. Fényigénye magas, ennek ellenére a tűző naptól óvjuk, könnyen besárgulhatnak a levelei. Mindig rendszeresen locsoljuk, itt is él az az elv, mely szerint kerüljük földje kiszáradásának még az esélyét is. Ez az a növény, amit télen bizony meg kell kurtítani, nem szabad habozni a metszésével, bátran vágjuk.

Murvafürt

A mediterrán tájakra oly jellemző, házfalakat színes felhőkbe öltöztető növény nem véletlenül népszerű itthon is. Bár leginkább balkonnövényként találhatjuk meg, lakásban is nevelhető, ha megfelelőek a körülmények, és szeretünk kísérletezni. Rengeteg színvariációja létezik, a leggyakoribb lilától kezdve a piroson át a fanyar narancson keresztül a mélysárgától a törtfehérig szinte minden szín előfordulhat. Ezt az elképesztő színgazdaságot nézve az ember komolyan elgondolkodik azon, hogy szívesen csempészne a hétköznapjaiba egy kis mediterrán életérzést. Lakásban nevelve a szellős, fényes, világos, nem hideg környezetet kedveli. Nyári időszakában mindig rendszeresen, sokszor öntözzük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában