2017.05.21. 17:51:51 9966 314

Szeles, változékony idő lesz a jövő héten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Változékonyra fordul az időjárás a jövő héten, napsütésre, de záporokra, zivatarokra, viharos szélre is készülni kell. Mérséklődik a meleg is, a hét második felében egyes területeken 20 Celsius-fokig sem emelkedik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn a középső és az északkeleti országrészben kevesebb napsütés várható, s a délutáni órákban helyenként záporok, zivatarok is lehetnek. Főleg a Dunántúlon és az Észak-Alföldön időnként megerősödik a szél, ezen kívül zivatarok környezetében lehetnek még erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Kedden napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen alakul ki zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet, napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is erős lesz a szél. Emellett északkeleten, keleten többfelé, másutt elszórtan valószínű zápor, keleten zivatar is kialakulhat. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között várható.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakul ki zápor. Megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet, napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken a többórás napsütés mellett szórványosan alakul ki záporeső. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett főként keleten alakul ki záporeső. Ekkor is több helyen erős, néhol viharos lesz a szél. A minimumhőmérséklet 6-11 fok között valószínű, a nappali maximumok 16-21 fok között alakulnak.

Vasárnap is több helyen megerősödik a szél. A több-kevesebb napsütés mellett elszórtan alakul ki záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?