2021.06.29. 15:15:00 10881 273

Süss otthon lángost: Finomabb, mintha a strandon ennéd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Napsütés, strand, lángos. Ki bánta a kígyózó sorokat gyerekkorunkban? Valahogy a meleg is elviselhetőbb volt, a lángos pedig finomabb ízű… Vagy csak az emlékeink szépülnek meg? Az udvari medencék mellett is tesztelhetjük a régi idők ízét ígérő lángos receptet!

Házilag készített lángos - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házilag készített lángos

Gyakorlottabb háziasszonyok pikk-pakk le tudnak gyúrni egy jó tésztát, amiből aztán akár le is fagyaszthatnak későbbre. Már, ha nem túl népes az éhes siserehad.
Vigyázat, most aztán tényleg hagyományos receptúra következik, éppen csak a tojás marad ki belőle, mint allergén.

“Strandos” lángos

Hozzávalók 8 db-hoz:

1 dl langyos tej
~1,5 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
30 dkg kenyérliszt
1 tk. só
1 tk. porcukor
napraforgó olaj 3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

  1. A tejet picit melegítsük fel, épphogy langyosnak kell lennie. Ezután szórjuk bele a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt is. Kb. 10 perc alatt fog felfutni, ezalatt tartsuk lefedve az élesztős tejet.

  2. Ezalatt egy mélyebb, kelesztésre is alkalmas tálba szitáljuk le a lisztet, adjuk hozzá a sót, majd a közepébe készített mélyedésbe öntsük bele az élesztővel felfuttatott tejet. Öntsünk hozzá annyi langyos vizet is, hogy lágy tésztát kapjunk.

  3. A tésztát ezután letakarva jó egy órát hagyni kell állni.

  4. Egy mély serpenyőben jó sok olajat hevítsünk fel forróra, hogy a lángosnak legyen helye kissé feldagadni sütés közben. A tésztából úgy 5-6 centis darabokat csípjünk és olajos kézzel nyújtsuk meg tetszés szerinti vastagságúra. A felforrósodott olajban süssük ki kb. 2-4 perc alatt egyesével a lángosokat.

  5. A megsült lángosról csepegtessük le a felesleges olajat, majd sózzuk meg és ízesítsük ízlésünk szerint az elkészült ételt:
    Kenhetünk rá fokhagymás olajat, de a klasszikus sajtos-tejfölös feltéttel készített verziót ugyancsak vétek lenne kihagyni!

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...