2021.04.06. 15:15:00 7587 199

Sportos tippek a cellulit mentes combokért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most akkor cellulit vagy cellulitisz? És, ha narancsbőr, akkor viszlát rövidnadrág? Erre a két, leginkább nőket érintő kérdésre biztosan választ fogsz kapni, ha tovább olvasol! Gyerünk, mozgásra fel!

Narancsbőrmentes comb - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Narancsbőrmentes comb

Először is tegyük tisztába az elnevezéseket! A cellulitisz NEM narancsbőr, hanem a laza kötőszövetek fájdalommal is járó gyulladása. A cellulit kifejezés felel meg a fenék, a csípő és a combok felületén kialakuló hepehupáknak, amik nem mások, mint a fellazult kötőszövetbe ágyazódó zsírsejtek.

A tudatos étkezés, a külsőleg alkalmazandó, cellulit ellen ható készítmények (ne felejtsük el a masszázs és a szauna használatát sem a krémek mellett) sajnos kombinációja sajnos makacsabb esetekben önmagában nem lesznek elegek kisimítani a problémát. Érdemes mielőbb bevonni a „szentháromság” harmadik oszlopát is a küzdelembe, ez pedig a mozgás.

A szervezet zsírszöveteinek csökkentése tehát a célunk, lehetőleg célzott területen. Mivel azonban célzott fogyás nincs, ezért fontos megfelelően kiválasztanunk azokat az átmozgató mozgásformákat és a gyakorlatokat, amik leginkább hasznosak lesznek combunk megszépítéséhez.

1. Aerob mozgással égessünk zsírt és pörgessük fel az anyagcserét:

Futás vagy gyorsgyaloglás – Ha ízületeink nem bírják, akkor a zsírégető tartományon belüli futás helyett 45 percnyi gyorsgyaloglást iktassunk be, de azt meg kell említenünk, hogy a szapora léptek keltette a rezgés mindenképp előnyös a zsírszövetek bontásakor.

Úszás – A testet legkevésbé igénybe vevő mozgásforma, amellyel szintén lehet zsírégető hatást elérni, a mellúszás is jó, a gyorsúszás még hatásosabb!

Biciklizés – Az atlétikus alak és a formás lábak kialakításának egyik legjobb segítője a kerékpár, amely nem megfelelő időjárási viszonyok között elliptikus trénerrel váltható ki. Érdemes olyan mozgásformát választanunk, amit még élvezünk is: Tehát jó ötlet lehet a tánc és a túrázás is!

2. A zsírégető mozgásformákat egészítsük ki célzott, erősítő gyakorlatokkal:

Bemelegítéssel kezdve és nyújtással befejezve heti 3 alkalommal minimum 30 perces torna javasolt. A gyakorlatokat 12-15 ismétlésszámmal végezzük!

  • Guggolások (farizom összeszorítással), guggolások ugrásokkal,

  • lépcsőzés, lépegetések step padon,

  • négykézláb végezhető fenék- és lábgyakorlatok pl. oldalemelés, nyújtott és hajlított lábú emelések.

A gyakorlatokhoz egy idő után hozzászokhat a szervezetünk, ha ezt tapasztaljuk, érdemes súlyokat beiktatni a torna során.

Mielőtt olyan mozgásformát próbálnál ki, amelyet még nem végeztél, kérd ki hozzá szakember tanácsát!

Forrás: www.healthline.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...