2020.04.21. 15:00:31 9208 221

Sportolás visszérrel – Mit nem ajánlott?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lábak felpolcolása, az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás és a kompressziós harisnya viselése segíthet enyhíteni a visszeres lábak kellemetlen tüneteit. Sőt, az öröklött kötőszöveti gyengeség tüneteinek jelentkezését is el lehet kicsit tolni ezekkel. De a nem megfelelő mozgás többet árthat, mint használ! Mire figyeljünk?

Visszér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Visszér

Ha rendszeresen edzünk, akkor beszéljünk orvosunkkal az edzés típusáról, mondjunk el neki minden más egyéb olyan egészségügyi problémát is, amely befolyásolhatja a testmozgást. A testmozgás során feltétlenül végezzünk lassú, egyenletes légzést, mert a lélegzet visszatartása nyomást gyakorol a hasra, ami károsan hat ki a vénákra.

Bármilyen feszültséggel járó testmozgás és testhelyzet, például a tartós ideig tartó guggolás vagy ülés, növeli a has vénáinak nyomását. Ezért igyekezzünk kerülni ezeket a pozíciókat, íróasztal mellett végzett munka esetén pedig mozgassuk át főként a lábainkat rendszeresen. Fontos, hogy ne üljünk keresztbe tett lábakkal sem!

Mozgásformák, amiket visszérprobléma mellett inkább kerülni kell:

Futás:

Szakemberek szerint az intenzív futás közben a talpunk túl erősen csapódhat a kemény talajhoz, ami nem tesz jót a problémás ereinknek.

Ha azonban a vénás problémánk nem szélsőséges, és valóban szükségét érezzük a futásnak, válasszunk helyette lassú kocogást a fűben vagy más puha felületen, ezzel többnyire elkerülhetők a nagy hatású futópadon vagy betonon történő futás negatív hatásai.

Súlyemelés:

A súlyemelés egy fárasztó gyakorlat, amely sok stresszt okoz az erek keringésében, és még a vénás problémák súlyosbodását is okozhatja, mert növeli az erekre nehezedő nyomást. Ha úgy érezzük, hogy egyszerűen nem tudunk súlyzós konditermi edzés nélkül élni, akkor beszéljük meg az orvosunkkal, hogy mekkora súly biztonságos a számunkra, és állítsunk össze egy véna-barátibb edzéstervet:

  • Cseréljük ki a nehéz súlyokat könnyebbekre!
  • Ne felejtsük el a kilégzéseket elnyújtani!
  • Közvetlenül emelés után sétáljunk vagy biciklizzünk kicsit, hogy a vér újra rendesen áramolhasson!
  • Súlyemelés közben és után viseljünk kompressziós sportzoknit!

Kontaktsportok:

Amennyiben fennáll a veszélye annak, hogy az érzékeny területeket ütés éri, inkább válasszunk másfajta sportot.

Cikkajánló: 5+1 tipp visszér ellen

Forrás: veinclinics.com/blog/best-exercises-for-varicose-veins/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...