2014.11.11. 08:41:37 4206 17

Sikerrel kezelték az ebolás orvost New York-ban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Súlyos betegként került október 24-én a New York-i Bellevue Kórházba Craig Spencer, ma gyógyultan távozhat. Többek között kísérleti gyógyszerekkel és egy másik gyógyult ebolás beteg vérével kezelték - közölte a New York Times.

Ebola-teszt | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ebola-teszt | Fotó: 123rf.com

Craig Spencer az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet kötelékében segédkezett a járvány elleni küzdelemben Guineában, ahonnan hazatérve nála is kialakult a betegség. Ő volt az első beteg, akit New Yorkban ápoltak. Az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint az orvos szervezetében már nincs jelen a vírus, amely Nyugat-Afrikában nagyjából ötezer ember halálát okozta az elmúlt időszakban.

Spencert a manhattani Bellevue Kórház elkülönített részlegében kezelték, állapotát a múlt héten nyilvánították az addigi súlyosról stabilra. Az orvossal együtt elkülönítették menyasszonyát, valamint két barátját is, őket azonban már korábban kiengedték.

Az első New York-i ebolás eset ijedelmet keltett a város egyes lakóiban, különösen azután, hogy kiderült, az orvos több olyan helyen is megfordult, ahol általában nagy a tömeg. Kórházba kerülésének hírére Andrew Cuomo New York-i és Chris Christie New Jersey-i kormányzó 21 napos kötelező karantént rendelt el a Nyugat-Afrikából visszatérő egészségügyi dolgozóknak és azoknak, akik közvetlen kapcsolatba kerültek ebolás betegekkel. Később más államok is átvették a kötelező karanténról szóló rendelkezést.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...