2019.01.31. 16:13:26 10250 291

Sikermustra szakértőkkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sikertematika irodalma irdatlan mennyiségű. Olyan kincsek hevernek a lábaink előtt, amelyekért csupán le kellene hajolnunk, majd néhány órányi fókuszt követelő olvasásban, elmélkedésben, tervezgetésben megmerítkeznünk. Megtesszük?

Sikeresség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sikeresség

Tán már meg is tettük. Mégis: hol a hőn várt eredmény?
Sokszor az a legtipikusabb problémagóc, hogy tartunk annak a beismerésétől: valójában félünk a sikertől.

Hogyan lehet ilyen képtelenséget állítani? Méghogy félelem a sikertől? Valóban olyan bizarr állítás ez?

Martha Friedman a Félelem a sikertől könyv szerzője megfogalmazása ennek kapcsán az „óvakodj attól, amit meg akarsz kapni – lehet, hogy meg is kapod”- dilemma. Tévedne?

Pénzmustra

Két gondolkodó véleményének, pénzről való vélekedésének szikráját hozzuk elő a következőkben: André Kostolanyról és Barbara Wilderről van szó. Wilder szerint a pénz (lásd A pénz: szeretet c. munkáját):

Energia.

„Egy univerzális erő látható jele.”

„Elengedhetetlen életünk teljesítéséhez.”

Amit sokan tamáskodóan fogadnának az nem más, mint ama vélekedés, mely szerint a pénz és a szeretet közé egyenlőségjelet is helyezhetünk (aki nem hiszi, járjon utána… bölcs mondásunk szerint. Erről senkit meggyőzni nem lehet szándékunkban).

Folyamatosan változott a történelem során.

Mindig tükrözte (teszi ma is) az adott korszak világra való rálátását. Olyan energia, amelyet „az emberi gondolkodás és tudatosság irányít.” Amelynek elérésében, illetve szabad áramlásában gátképző jelenség lehet: a félelem.

André Kostolany a pénzhez való emberi viszonyulásról a következő gondolatokat jegyezte le Mesterfokon a pénzről c. írásában:

„A pénz ahhoz igyekszik, aki szenvedélyesen sóvárog utána (…) ugyanakkor meg kell tartani a megfelelő távolságot is (…) ne fussunk a pénz után, inkább menjünk elébe.”

Sikersüti?

Sikerrecept után kutakodik? Évek óta gyűjtögeti a különféle praktikus ötleteket, és mára már sikerötlet-gyűjtőnek is titulálhatja önmagát? Aki életében sütött már recept alapján, az pontosan tudhatja, hogy nem mindig válik be a módszer, aztán kesereg a végeredmény láttán, érthetetlenül futtatja át újra és újra a szemét a recept szövegén. Hiszen én mindent pontosan a leírtak szerint tettem bele. Hogy lehetséges mégis, hogy egy ilyen ormótlan, nyegle borzadály gőzölög az asztalon, magát érdemtelenül süteménynek nevezve?

A tanulság: nincs olyan recept, ami mindenkinek beválik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a világ legélhetőbb országai 2024-ben

Vajon milyen tényezők szükségesek ahhoz, hogy egy országról általában kijelenthető legyen az, hogy: „élhető”? Ez a kifejezés olyan szempontok kombinációjaként értendő, amelyek nagyban hozzájárulnak az ott élők életminőségéhez és jólétéhet.

A pszichológushoz járással kapcsolatos mítoszok, gyakori tévhitek

“Pszichológushoz járni badarság. Ez csak egy újabb külföldről beszivárgott hóbort. Talán csak nem vagy őrült? Vannak, akiknek minden ostobaságra jut idejük. Fölösleges pénzkidobás. Hogy mik vannak…” Ilyen és ehhez hasonló vélekedések egész garmadájával találhatjuk szembe magunkat, ha a pszichológushoz járás kérdéséről esik szó. De vajon mi felel meg a valóságnak?

Van a produktivitásnak sötét oldala?

Ha a Google keresősávjába bepötyögjük az angol „obsession with”, magyarul: a megszállottság kifejezést, akkor az első automatikus kiegészítés nem más lesz, mint a „productivity”, azaz a termelékenység. Amennyiben magyarul írjuk be a „produktivitás” szót a sávba, úgy az első javasolt kiegészítés a „növelése” lesz. Tehát az angol példa nem sokban tér el a magyar változattól, melyből arra lehet következtetni, hogy a termelékenység-fokozás igénye szinte mindenhol ugyanolyan mértékű. Önmagában a „megszállottság” kifejezés sem a feddhetetlenségéről híres, hanem egy rögeszmeként is emlegetett szorongásos pszichológiai zavarként van számon tartva, mely az esetek többségében negatív hatást gyakorol az ebben érintettek életére.