2019.01.31. 16:13:26 10299 291

Sikermustra szakértőkkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sikertematika irodalma irdatlan mennyiségű. Olyan kincsek hevernek a lábaink előtt, amelyekért csupán le kellene hajolnunk, majd néhány órányi fókuszt követelő olvasásban, elmélkedésben, tervezgetésben megmerítkeznünk. Megtesszük?

Sikeresség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sikeresség

Tán már meg is tettük. Mégis: hol a hőn várt eredmény?
Sokszor az a legtipikusabb problémagóc, hogy tartunk annak a beismerésétől: valójában félünk a sikertől.

Hogyan lehet ilyen képtelenséget állítani? Méghogy félelem a sikertől? Valóban olyan bizarr állítás ez?

Martha Friedman a Félelem a sikertől könyv szerzője megfogalmazása ennek kapcsán az „óvakodj attól, amit meg akarsz kapni – lehet, hogy meg is kapod”- dilemma. Tévedne?

Pénzmustra

Két gondolkodó véleményének, pénzről való vélekedésének szikráját hozzuk elő a következőkben: André Kostolanyról és Barbara Wilderről van szó. Wilder szerint a pénz (lásd A pénz: szeretet c. munkáját):

Energia.

„Egy univerzális erő látható jele.”

„Elengedhetetlen életünk teljesítéséhez.”

Amit sokan tamáskodóan fogadnának az nem más, mint ama vélekedés, mely szerint a pénz és a szeretet közé egyenlőségjelet is helyezhetünk (aki nem hiszi, járjon utána… bölcs mondásunk szerint. Erről senkit meggyőzni nem lehet szándékunkban).

Folyamatosan változott a történelem során.

Mindig tükrözte (teszi ma is) az adott korszak világra való rálátását. Olyan energia, amelyet „az emberi gondolkodás és tudatosság irányít.” Amelynek elérésében, illetve szabad áramlásában gátképző jelenség lehet: a félelem.

André Kostolany a pénzhez való emberi viszonyulásról a következő gondolatokat jegyezte le Mesterfokon a pénzről c. írásában:

„A pénz ahhoz igyekszik, aki szenvedélyesen sóvárog utána (…) ugyanakkor meg kell tartani a megfelelő távolságot is (…) ne fussunk a pénz után, inkább menjünk elébe.”

Sikersüti?

Sikerrecept után kutakodik? Évek óta gyűjtögeti a különféle praktikus ötleteket, és mára már sikerötlet-gyűjtőnek is titulálhatja önmagát? Aki életében sütött már recept alapján, az pontosan tudhatja, hogy nem mindig válik be a módszer, aztán kesereg a végeredmény láttán, érthetetlenül futtatja át újra és újra a szemét a recept szövegén. Hiszen én mindent pontosan a leírtak szerint tettem bele. Hogy lehetséges mégis, hogy egy ilyen ormótlan, nyegle borzadály gőzölög az asztalon, magát érdemtelenül süteménynek nevezve?

A tanulság: nincs olyan recept, ami mindenkinek beválik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A neurózis már civilizációs betegség – Jelek, kutatások és megküzdési lehetőségek

A neurotikus személyiséget leginkább az érzelmi instabilitás, a szorongás, az ingerlékenység, az önbizalomhiány, a depresszió és más negatív érzések jellemzik. A neuroticizmusban érintett egyének általában stresszkezelési nehézségekkel és kedvezőtlen önszabályozó képességgel rendelkeznek, ami a kapcsolataik minőségére is hatással van. Erősen hajlamosak az idegeskedésre, aggodalmaskodásra, konfliktusos helyzetben nehezen tudnak megnyugodni. Mit lehet tenni?

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.