2016.01.04. 13:10:54 24438 327

Rumliból rend – kezdődjön egy jó kis rendszerezéssel az év!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy érzed, hogy csak gyűlnek a holmik a lakásban, de nem készültél fel ezeknek a befogadására igazán? Magyarul: kupi van a szekrényekben és fiókokban? 10 előtte és utána fotó, valamint a hozzájuk tartozó tippek! Ez tetszeni fog rendszerető lelkednek!

Rumliból rend - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rumliból rend

1. A mosdókagyló alatt, a fürdőben

Nálatok is kaotikus a helyzet a fürdőszoba szekrényben a mosdókagyló alatt? A cső miatt még csak tisztességes polcot sem lehet odatenni. Azért megvannak a praktikák: néhány mobil és kisméretű „polcrendszer” és doboz csodákat művelhet itt is. Nézd csak:

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

2. Konyhaszekrény

Addig már eljutottál, hogy az összetartozó dolgokat egy helyen tárold a konyhaszekrényben, jelen esetben a kávézáshoz, teázáshoz szükséges eszközöket: a kávét, a teát, a csészéket, a kávéfőzőgépet, a teáskannát és az alátéteket, tálcákat. A rendszer kialakítása aztán itt meg is állt... Néhány kampó, doboz, és rács segítségével azonban rendezetté teheted a teret. Például így:

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

3. A gardróbban

Minden háziasszony álma egy nagy, mégis könnyen átlátható gardrób, de jobb esetben egy gardrób szekrénnyel kell beérnünk a hálóban vagy a nappaliban. Ha mégis van egy gardróbszoba, hajlamosak lehetünk kissé elhanyagolni, vagy a rossz rendszerezési technikát választani. Egy jó polcrendszer azonban mindent megváltoztathat! Ajtó nélkül rögtön tudni fogod, hogy mit hol kell keresni, viszont – vigyázat! - az is látszik, ha éppen nem volt kedved hajtogatni... :) Mindenesetre azért látványos a különbség a szedett-vedett akasztós és a polcos változat között:

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

4. A tálcákat tárolt függőlegesen

Sokkal kevesebb helyet foglalnak, könnyebben használatba vehetők, és egyszerűbb eltenni is a tálcákat, ha nem egymás hegyén-hátán vannak, hanem függőlegesen. Ha még egy ilyen függőleges polcrendszerrel is meg tudod toldani a konyhaszekrényedet, akkor nyert ügyed lesz. Imádni fogod a változást:

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

5. A műanyag dobozok és egyéb tárolók

Ugye mondanom sem kell, hogy mennyi bosszúságot okozhat a túl sok műanyag doboz és fedő tárolása. Főleg, ha az egyik négyszögletes, a másik kör, a harmadik meg ovális. Vááá! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez engem néha kiborít. Szóval megfogadtam, hogy csak egyféle alakú edényt vásárolok, és az szögletes lesz. Hogy miért? Ezt a legegyszerűbb elhelyezni a szekrényben, a hűtőben és a táskában is – ha vinni kell magaddal az ételt. Na de most még itt van a mindenféle, egyéb alakú műanyag... Használd a nagyobbakat a kisebbek tárolására, és tedd őket egymásba, a fedőket pedig alá vagy esetleg állítva, mellé. Mást ne tárolj közöttük...

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

6. A hűtőszekrény

Na, itt tud csak igazán elszabadulni a káosz, ha hagyod... Az extra tároló dobozokat itt is érdemes bevetni, főleg, ha vannak bizonyos ételek vagy italok, amelyek mindig szerepelnek a bevásárló listádon és így a hűtőszekrényedben is. Állandósíts ezeknek egy-egy tároló rekeszt, és hosszútávon is rend lesz! Voilà:

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

7. A garázs

Itt mintha bomba robbant volna. Egymás hegyén hátán a dobozok, szerszámok stb. Ráadásul semmit nem találsz meg. Polcokra és kampókra lesz szükséged, valamint áttetsző műanyagdobozokra, hogy egy kicsit gatyába rázd ezt a helyiséget. Valahogy így:

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

8. Mindent bele fiók

Minden háztartásban van legalább egy, ha nem több ilyen fiók, amibe mindent belehányunk, aztán úgy tele lesz, hogy ki sem tudjuk húzni. Az pedig, hogy bármit is megtaláljunk benne, akkor amikor éppen kell – hiú ábránd csupán. Vagyis az volt, egészen ideáig, hiszen olyan klassz és univerzális rendszerezőket lehet ma már vásárolni, amivel egy csapásra megszüntetheted az itt uralkodó káoszt.

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

9. Mosókonyha

Ez sem adatik meg mindenkinek sajnos, de akinek van, az tudja, hogy ez általában a lakás legrumlisabb része. Mire van szükség itt, hogy akár kritikus édesanyánkat is nyugodt szívvel beengedhessük ide? Polcokra, akasztókra, dobozokra és akár 2 szennyes kosárra is.

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

10. Az ágyneműs szekrény

Kezdve a gumis lepedő összehajtogatásától egészen a különböző méretű párnahuzatokig – ebben a szekrényben bizony megannyi kihívással találkozhat az emberlánya. Ha azonban kis kosárkába rendezzük az ágyneműket és törölközőket, és felcímkézzük ezeket, sokkal rendezettebb lesz ez pontja is a lakásnak!

Előtte

Rumliból rendRumliból rend

Utána

Rumliból rendRumliból rend

Forrás: fotók via goodhousekeeping.com | szöveg: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.