2018.02.25. 10:52:56 11746 347

Ropogjon újra! – Frissítsd fel a megpuhult ropogtatnivalókat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ismerős kép lehet így télen, hogy az ember lánya – diéta ide, életmódváltás oda – alkalmanként, egy-egy szabad estén egy zacskó ropival, pereccel, chips-szel leül a televízió elé, és megnéz egy filmet, vagy egy őt érdeklő műsort. Aztán úgy a majszolnivaló felénél megszólal a lelkiismeret…:-)

Chips - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chips

Igen, és még egy utolsó finomságot kihalászunk a zacskóból, aztán szépen elsüllyesztjük a szekrényben a maradékot, hogy így is csökkentsük a lelkiismeret furdalásunkat.:-) Bizony, hiszen új év van, meg fogadalom, és váltjuk az életmódot, és szorgalmasan diétázunk, amibe mégsem fér bele egy kósza zacskó chips, vagy ropi, esetleg miegymás. Úgyhogy a csomag fele szépen várja a következő tévénézős esténket… és elgyengülésünket:-)

De így már nem az igazi!

Mondanunk sem kell, hogy a konyha legsötétebb sarkában rejtőzködő finomság már korántsem lesz olyan ropogós, mint új korában! Hiszen – hiába a csomag gondos visszazárása – a benne lévő finomság megpuhul, és így már kevésbé lesz élvezetes a nasizás. Kidobni persze nincs szívünk. Menthető még ez a fél zacskónyi „mennyország”?

Dobd a…

… sütőbe! Tedd a maradékot egy tepsire, és néhány percre irány a forró sütő! Vedd ki, és már indulhat is a ropogtatás!

De miért?

A válasz egyszerű: a forróságban elillan a finomságokból a felesleges víz, ami miatt bepuhult a ropogtatnivaló.

Figyelj a tárolásra!

Hogy elkerüld a sütős „akciót”, tárold a maradék ropit, perecet, chipset jól, vagyis légmentesen záródó műanyag dobozban. Esetleg műanyag zacskó is megteszi, csak zárd le jól, mondjuk erre való zárócsipesszel.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!