2016.03.22. 10:26:13 7680 190

Robbanások a brüsszeli reptéren és metróban - eddig 13 halott!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. Később kiderült, hogy a Maelbeek nevű metrómegállónál is robbanás történt, az állomás közel van a város uniós intézményihez. A detonációk oka egyelőre ismeretlen.

Brüsszel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brüsszel

A BBC szerint a reptéri detonáció az indulási oldalon történt. Egyes jelentések szerint a robbanás közel volt az American Airlines a check-in területéhez, ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

A belga kormány megerősítette vannak áldozatok, de számokat nem mondtak. Meg nem erősített hírek szerint legalább 10-13 embert meghalt, 25-35 megsérült. A metrói robbantásokban legalább 10-en meghalhattak. A belga VRT csatorna arról számolt be, hogy a repülőtéri robbanás öngyilkos merénylet volt, állítólag három öngyilkos mellényt is találtak a reptéren. Ezeket az információkat még nem erősítették még.

A belga RTBF csatornának az egyik szemtanú arról számolt be, sérült és eszméletlen emberek voltak a reptér indulási területén, a Sheraton hotellel szemben. Az esetről készült képeken a környékén felszálló füstöt és pánikszerűen menekülő embereket lehet látni.

A repteret lezárták, a járatokat törölték. „Ne jöjjön a repülőtérre, le van zárva, a járatokat törölték” – írta a Brussel Airport a Twitteren.

A reggel Budapestről Brüsszelbe érkező Brussels Airlines járatának utasai biztonságban vannak. A gép leszállt. Az utasok ki sem szállhattak a gépből, a kifutópályán várakoznak, mondta a Vs.hu-nak Nagy Zoltán, Magyarország brüsszeli nagykövete.

A vonatközlekedést is felfüggesztették a környéken. A városban a teljes metrórendszer leállt, nem közlekednek a buszok és a villamosok sem. Az egyik belga hírügynökség arról számolt be, hogy a két robbanás előtt lövések dördültek és arab nyelvű kiáltások lehetett hallani.

A robbantások azután történtek, hogy négy nappal ezelőtt elfogták Brüsszelben Salah Abdeslamot, a november 13-i párizsi támadások egyik fő gyanúsítottját.

Az AFP szerint Belgiumban a terrorfenyegetettségi szintet a legmagasabb, a 4-es fokozatra emelték. Az országban egyébként is nagy volt a készültség a brüsszeli külvárosában, Molenbeekban történt múlt heti lövöldözés miatt.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...