2018.08.27. 18:40:15 8403 289

Ritkaságokkal adják ki újra John Lennon Imagine című lemezét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ritkaságokkal, a dalok újrakevert változataival, eddig kiadatlan demókkal, nyers demófelvételekkel és más meglepetésekkel jelenik meg újra John Lennon legendás stúdiólemeze, az Imagine.

Zenehallgatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zenehallgatás

Az album október 5-én kerül a piacra. Az új verzió igazi csemegét kínál a gyűjtőknek: lesz egy hatlemezes doboz változata, amely négy CD-ből és két Blu-ray lemezből, valamint egy 120 oldalas könyvből fog állni. A kiadás kreatív munkálataiban Lennon özvegye, Yoko Ono is aktívan részt vett, emellett producerként is gondozza az anyagot - közölte a Universal Music Group az MTI-vel.

A kiadványra újramaszterelték az 1971-es lemez dalait, az elsődleges szempont ugyanakkor az volt, hogy hűek maradjanak az eredeti számokhoz. Mint írták, leginkább arra törekedtek, hogy John Lennon énekhangja minél tisztább és jobban kivehető legyen a felvételeken.

Az Imagine újrakiadása számos meglepetést tartogat a Lennon-rajongók számára. A hatdarabos dobozba kerül a The Evaluation Documentary című hanganyag, egy dokumentumsorozat, amely a dalok történetébe enged betekintést az első demóverziókkal, instrukciókkal, zenekari próbákkal és felvételekkel, valamint a stúdióban elhangzott beszélgetésekkel fűszerezve. Az Imagine 2 CD-s deluxe, egy CD-s újrakevert és 2 vinyles változatban is elérhető lesz.

A lemez címadó dala, az Imagine John Lennon szólómunkásságának kétségtelenül legjelentősebb darabja, amely a világbékéért folytatott küzdelem egyik jelképévé vált. Számos zenei elismerést kapott, a Rolling Stone magazin minden idők harmadik legjobb dalának választotta. Több világhírű előadó feldolgozta, mások mellett Stevie Wonder, Elton John és Madonna.

John Lennon a Beatles utolsó éveiben, a hatvanas évek végén előbb három kísérleti lemezt jelentetett meg Yoko Onóval közösen, majd a Plastic Ono Banddel készített lemezt. Az 1971-es Imagine volt az első tisztán szólóalbuma, a címadó felvétel mellett olyan más csodás dalokkal, mint a Jealous Guy, az I Don't Want to Be a Soldier, a Gimme Some Truth, a Paul McCartney-nak címzett How Do You Sleep? vagy az Oh Yoko!. A felvételeken mások mellett a szintén ex-Beatle George Harrison, Klaus Voormann, Alan White és Jim Keltner is hallható.

A brit zenész az Imagine utáni további öt szólólemezét már választott új hazájában, az Egyesült Államokban rögzítette. 1980-ban bekövetkezett tragikus halála után kétszer is beválasztották a Rock and Roll Hírességek Csarnokába: 1988-ban a Beatles tagjaként, 1994-ben szólóelőadóként.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.