2019.03.31. 18:10:14 12484 374

Reggeli (nemcsak) Bika jegyűeknek: a Benedek tojás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagyományos angol reggelit leginkább a „ham & eggs“ nevű fogáshoz tudom hasonlítani: isteni illatú, de elég nehéz étel. Ez azonban meg sem kottyan a Bikáknak, hiszen ők jó ráérősen fogyasztják el a reggelijüket. Csatlakozzunk hozzájuk mi is, hiszen ez az étkezés a napunk alapja!

Buggyantott tojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Buggyantott tojás

A buggyantott tojások királyát pirított zsemlébe töltjük és jól nyakon öntjük egy mártással is. De ne siessünk ennyire előre! Inkább nézzük meg a receptet lépésről-lépésre:

Benedek Tojás - 4 főre (vagy 2 nagyon éhesre)

Hozzávalók:

  • 4 L-es tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek. vaj vagy más zsiradék
  • 4 szelet sonka / szalonna
  • 2 db pirított zsemle / angol muffin
  • 1 ek. friss citromlé
  • só, metélőhagyma (más friss zöldfűszer)
  1. Buggyantsuk meg az egész tojásokat: Egy lábasban forraljunk fel vizet, majd vegyük vissza a hőt. Egy kis tálkába törjük fel egy tojást, majd óvatosan csúsztassuk bele a vízbe. A tojás ne ragadjon le a lábas aljára! Főzzük addig, amíg a fehérje már jól megszilárdul, de a sárgája még folyós marad. Vegyük ki a tojást egy lyukacsos merőkanál segítségével, és papírtörlőkendővel bélelt tányérra helyezzük.
  2. Közepes lángon olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, amiben a sonka mindkét oldalát megpiríthatjuk.
  3. A kettévágott és megpirított zsemlékre tegyük rá a ropogós sonkát, ezekre pedig a lecsepegett tojásokat.
  4. Készítsük el a mártást: Turmixgépbe tegyük bele a tojássárgákat, a sót és a citrom levét, keverjük habosra. Eközben olvasszuk meg a maradék vajat is, majd lassan csorgassuk és kavarjuk bele a mártásba.
  5. Az immár kész mártásból csorgassunk rá a tojásokra, majd hintsük meg a szendvics tetejét apróra vágott metélőhagymával. Az ínyencek füstölt lazacfilét is használhatnak a sonka helyett!

Forrás: delish.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...