2022.03.20. 14:04:52 9574 241

Rágcsálók a ház körül – Így tartsd távol a „kábelcsemegéző” kistestűeket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kellemetlen jelenség, ha az autónkat reggelre apró lábnyomok díszítik. Még kellemetlenebb, ha tappancsnyomokhoz tartozó állat tűhegyes fogaival kárt is tett a gépjárműben, melynek néhány kábel, és valószínűleg néhány alkatrész, vagyis összességében az autó látja kárát.

Nyest - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyest

Bizony, bármilyen kicsi, sőt, még akár aranyos is a nyest, nem kis kárt tud okozni az autóban azzal, hogy megrágcsálja a motortérben található vezetékeket. Ha szerencsénk van ebben a szerencsétlen szituációban, a probléma még indulás előtt kiderül. Ha nincs, akkor sajnos csak út közben, ami akár balesetveszélyes is lehet.

Hogyan kerülhető el ez a kellemetlen jelenség?

Mivel nem leshetjük ki éjszakánként a kellemetlen látogatót, hogy elkergessük, így tennünk kell valamit ellene, hogy elriasszuk. Szaglásuk igen kifinomult, és van is olyan illat, amelyet nem képesek elviselni ezek a kistestű ragadozók. Ha szeretnéd elkerülni a kellemetlen éjszakai látogatásokat, a következőket teheted:

  • Mivel megzavarja a friss illat, mosasd le az autódat. Tisztítsd le beül is, lehetőleg szappanos vízzel, aminek erős illata van.

  • Ilyen esetben megoldás lehet, ha az addigiakhoz képest máshol parkolsz.

  • Ha biztosra akarsz menni nyestriasztás terén, a következő „illatkompozíciókból” választhatsz: kutya- vagy macskaszőr, ecet, chili, molyriasztó gömbök, wc-illatosító, vagy éppen a vizelet. Ezeket érdemes kipróbálnod a nyestek ellen mindenképpen.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...