2017.11.15. 09:59:43 9523 273

Radírozd bőrödet isteni házi szappanokkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bőrünk egészségének megőrzéséhez időnként szükség van az elhalt hámsejtek eltávolítására, ezáltal ragyogóbb lesz és könnyebben is tud lélegezni. A radírozást megteheted hetente kétszer zuhanyzás vagy kádfürdőzés közben is.

Kávés szappan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávés szappan

Tudod mi a legjobb ebben? Hogy nem kell a bolti szereket használnod, hiszen könnyedén készíthetsz magadnak - és ajándékba is – bőrbarát, radírozó hatású házi szappanokat! Kétféle ínycsiklandó szappan elkészítéséről olvashatsz útmutatást, és az örömhír az, hogy itt szó sem lesz főzésről: egy kevés melegítéssel megúszható a dolog (Mindkét leírás 6-6 darab téglalap méretű szappan készítéséhez íródott.)

„Vaníliás Latte” szappan

Amennyiben csukott szemmel szoktad élvezni reggelente a friss kávé illatát, ez a variáció lesz majd a kedvenced. Ráadásul az elkészítése sem vesz sok időt igénybe.

Lássuk!

Egy neked tetsző szilikon szappanformát készíts elő, és szórj az aljába pár csippentést egy csészényi darált kávéból csipegetve.

Fél kg, kockákra vágott (sheavajas) szappanalapot tegyél hőálló tálba, és olvaszd fel vagy mikrohullámú sütőben vagy vízfürdő felett. Ez kb. 1,5 perc alatt le is zajlik, azonban az olvasztás során félpercenként meg kell keverned az alapot.

Ha felolvadt az alap, akkor óvatosan, hogy felesleges légbuborékok ne keletkezzenek, keverd hozzá a maradék darált kávét, és a végén adj hozzá jó 20 csepp vanília illóolajat is. A radírozó granulátummal felturbózott szappanalapot rögtön öntsd bele az öntőformába, mert hamar elkezd visszaszilárdulni.

20 percig nem szabad mozgatni a szappanokat, de ezután tedd bele a szilikon öntőformát a fagyasztóba 2 óra hosszára. Ha nem akarod fagyasztani a szappant, csak hagyd egy egész éjszaka állni. A szappanokat miután (hűtés nélkül 24 óra múlva) eltávolítottad a formából már használhatod is. Mézes zabkorpás szappan Kimondottan ajánlható száraz és érzékeny bőrre, főleg, ha a kávé illatát sem szereted. A „Latte” szappanhoz hasonlóan tudod ezt a fajta, bőrradírozásra is kiváló szappant elkészíteni, csak a következő módosításokat kell alkalmaznod:

A szappanalapod itt lehet kimondottan zabpelyhes is, ha tudsz ilyet vásárolni. A kávét helyettesítsd 3 evőkanál mézzel és 1 csészényi zabkorpával. A vanília illóolaj ehhez a szappanhoz is illik!

Ha szeretnéd, díszítheted a szappanodat úgy, hogy a még üres öntőforma aljába zabpelyhet szórsz.

Hogy buborékmentesek lehessenek a szappanok, a szappanformába öntés után fújj az alapra néhány spriccentés alkoholt.

A saját kezűleg készített szappanjaidat dekoratív szalaggal átkötve el is ajándékozhatod!

Forrás: buzzfeed.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...