2020.05.31. 10:45:46 8210 278

Pünkösdi evolúció – És Neked miről szól a pünkösd?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, aki nem igazán gyakorolja a vallást, annak a pünkösd egy hosszú hétvége a sok (vagy éppen kevés) közül. Aki a hite szerint éli meg ezt az ünnepet, annak nyilván egy kicsit komolyabb dolgokról szól ez a néhány nap. És Neked miről szól?

Pünkösdi rózsa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pünkösdi rózsa

Ahogy teltek az évek, lettem gyerekből kamasz, kamaszból középiskolás, aztán meg az egyik felsőoktatási intézmény hallgatója, majd dolgozó felnőtt, különböző munkahelyeken, a Pünkösd szerepe, jelentősége úgy változott meg az életemben.

Amikor én még kislány voltam…

Egészen apró koromban nagy valószínűséggel nem igazán vettem észre, hogy elérkezett az ünnep. Az oviban nyilván készültünk rá, de könnyen előfordulhat, hogy nem ragadott magával az ünnep varázsa.:-) Az biztos feltűnt, hogy a szüleim is otthon vannak, de családi házban laktunk, így előfordulhatott, hogy a kiskertben múlattuk az időt.:-)

Azok a szép iskolás évek

No, itt már azért értékeltem, hogy egy nappal rövidebb a hét, pláne, ha hétfőn volt az egyik „kedvenc” órám. Az érettségi évében pedig nagy valószínűséggel kihasználtuk a ránk szakadt szabadságot, hiszen másnap nyugodtan folytathattuk a szóbeli megmérettetésre való felkészülést.

Már majdnem felnőttként

Mivel a középiskola után olthatatlan vágyat éreztem, hogy tovább bővítsem tudásom és koptassam az iskolapadot, ezért ez a hosszú hétvége ilyenkor sem veszítette el jelentőségét. Habár, ha májusra esett ennek a mozgó ünnepnek az időpontja, akkor erősen közelítettünk már a vizsgaidőszak felé, de kit érdekelt ez akkor? Tavasz volt, jó esetben már majdnem nyár, sütött a nap, csicseregtek a madarak és szabadság!:-)

Kilépve a nagybetűs Életbe:-)

Mivel a munka világát az idegenforgalomban kezdtem, így a pünkösd jó ideig nem a pihenésről, inkább a munkáról, vagyis inkább a sok munkáról szólt. Míg más jól megérdemelt szabadságát töltötte, addig én igyekeztem gondoskodni róla, hogy a vendégek nálunk töltött minden perce gondtalan legyen. Szép volt, jó volt, de azért jól jött egy nagyobb váltás, amikor is már szabadságként éltem meg ezt a plusz egy napot. Igyekeztünk is kihasználni minden percét!

Aztán jött a pünkösdi királyunk:-)

Érdekes, hogy 4 évvel ezelőttig nem igazán tulajdonítottam jelentőséget ennek az ünnepnek. Aztán egy szép pünkösdi vasárnap reggelen az akkor már jópár hete a pocakomban lakó fiatalember jelezte, hogy ő bizony akkor szeretné elfoglalni méltó helyét a világban, és rögtön elég előkelő pozícióval indított. Mivel pünkösd napján született, így ő lett a mi kis pünkösdi királyunk. Mozgó ünnep lévén hivatalosan csupán 1 évig büszkélkedhetett ezzel a címmel, nálunk a mai napig ő az uralkodó, már ami a szívünkben elfoglalt helyét illeti.:-)

Ez az év most más

Már a húsvét sem volt olyan, mint korábban, és a pünkösd sem az igazi. Nem megyünk kirándulni, nem megyünk a családhoz, még egy fagyit sem nyalogatunk el a Balaton parton. Kitartásra van szükségünk továbbra is, ahogy eddig, és türelemre. Reméljük, a karácsonyt már mindannyian a családunk körében, egészségben ünnepelhetjük majd!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...