2018.09.23. 16:21:29 24990 350

Pulyka brassói - nem lehet megunni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Főzd meg a húst, használj bizonyos fűszereket és süss ki krumplit, egyszerű a recept, de könnyű elrontani. A brassói készítésénél a részletekben rejlik az ördög. Akkor a legfinomabb, ha a hús olyan puha, hogy szinte elolvad a szánkban, a burgonya pedig jó ropogós, de nem száraz.

Brassói, Fotó: Palócprovence - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brassói, Fotó: Palócprovence

Hogy minden tökéletes legyen, próbáld ki a következő receptet!

Pulykabrassói, ahogy mi készítjük

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felsőcomb filé
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • egy kevés fűszerpaprika
  • egy késhegynyi őrölt kömény
  • frissen őrölt bors
  • majoránna
  • 5-10 dkg szalonna

  • 2 kg sárga burgonya

  • olaj

Így készítjük:

A felsőcomb filét vágd csíkokra, a vöröshagymát kockázd fel, a fokhagymát pedig nyomd össze. A szalonnát is vágd csíkokra, majd kezdd el kis lángon kisütni a zsírját, erre mehet a vöröshagyma, majd amikor már üveges jöhet a fokhagyma és a hús. Egy kicsit pörgesd át a husit, majd add hozzá a pirospaprikát, és forgasd át azzal is, ügyelve rá, nehogy megégjen a paprika. Loccsants rá egy kis vizet, éppen annyit ami ellepi a húst. Sózd és borsozd, mehet az őrölt kömény is.

Keverd meg, majd fedd le úgy, hogy azért ki tudjon szökni a gőz egy keskeny csíkon. :) Hagyd, hadd párolódjon szépen a hús. Közben pótold mindig az elveszített folyadékot, a végére viszont csak annyi maradjon, hogy legyen egy kis szaftja - de nem kell túl sok. A majoránnát csak a vége előtt 10 perccel tedd rá, hiszen a zöldfűszer így fogja a leginkább kiadni az ízét. Kb. 1 óra alatt omlósan puhára fő a pulykahús - attól függően, hogy mekkora darabokra vágtad.

Eközben elkészítheted a burgonyát is. Sárga, sütnivaló burgonyát használj, és a sütőben süsd meg - így elkerülheted, hogy nagyon olajos legyen. Hámozd meg a krumplit, majd vágd kockákra - ne túl nagyra. Két gáztepsit bélelj ki sütőpapírral - erről könnyebb lesz felszedni. A krumplit egy rétegben oszlasd el a tepsikben, locsold meg egy kis olajjal, és bőven sózd meg, majd forgasd át a kezeddel, és oszlasd el ismét egyenletesen.

A sütőt közben melegítsd elő 200 fokra, használd a légkeveréses funkciót, így a két tepsit egyszerre beteheted.

Fedd le alufóliával őket és az első 30 percben így süsd, majd vedd le a fóliát, és tedd vissza addig a sütőbe, míg szép piros nem lesz!

Amikor kész, forgasd össze a burgonyát és a húst, majd tálald azon melegében. Ha később ennétek, akkor inkább tekints el ettől az utolsó lépéstől, és hagyd külön a burgonyát és a húst, így nem fogja eláztatni a krumplit a szaft.

Káposztasaláta, uborkasaláta, paradicsomsaláta vagy akár csemege uborka, csalamádé, ecetes szilva is illik hozzá.

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában