2014.05.09. 08:42:45 4831 12

Programok hétvégére: május 9-11.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Budapesti programokból válogattunk a hétvégére a VS.hu programajánlójából. Koncert, mozi és buli mindenkinek, aki hétvégén a fővárosba látogat, plusz egy szegedi program. Szép hétvégét mindenkinek!

Májusi parti hangulat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Májusi parti hangulat

Most indult

FINAL FESTIVAL (BUDAPEST PARK) - MÁJUS 10-IG

Azért a final megnevezés, mert ez már a szemeszter vége. Le kell nyomni a vizsgaidőszakot, aztán over. Itt a bambi, a napsütés, meg a nyár és ezt ünnepeli külföldi fellépős showbizzel budapesti koncerthelyszíneink egyik legnagyobbja, a Park. Ilyesmi zenék lesznek: Pendulum (figyelem DJ set), Crookers, Stanton Warriors, Thomas Newson. Aztán lesz még például Carbonfools, Belga, Palotai Special vagy Mira. Fellép a jó öreg Animal Cannibals is. A Final Festival beszervezte a nálunk hesszelő külföldi fiatalságot is, főleg brazilokat.

MOSZFILM NAPOK (URÁNIA) - MÁJUS 11-IG

Vagyis új és klasszikus orosz filmeket vetítenek, az apropó a legendás Moszfilm stúdió kilencvenedik szülinapja. Lesz minden jó, beszélgetés, kerekasztal, élőzenés némafilm. Sőt! Négy részben levetítik a Háború és békét, ami filmben is elég masszív. Programfüzet is van.

CYCLING AFFAIRS: VÁROSFEJLESZTÉS KÉT KERÉKEN (DESIGN TERMINÁL) - 19:00, MÁJUS 25-IG

Aki biciklizik. Aki még nem, szintén. Hétköznapi problémákra válaszol a Kultúrgorilla Bécsből érkező eseménye, hogy a városi bringázással kapcsolatos témákat járja körbe. Csütörtök este nyílik kiállítás Bélaműhelyes csengőkoncerttel, aztán lesznek még meetupok, vásár és gyerekmóka is.

@RC ÓRIÁSPLAKÁT KIÁLLÍTÁS (SZEGED, TESCO EXTRA) - MÁJUS 25-IG

Végre vidékre is leköltözik a ARC. A szegedi májusi verzió a tavalyi év búsongó plakátjaiból válogat. „Szhasonyfüigbákr.”

COMIXCONNECTION (KARTON GALÉRIA ÉS MÜSZI) - 19:00 ÉS 21:00, MÁJUS 30-IG ÉS JÚNIUS 5-IG

Vándorkiállítás nyílik két igen jó helyszínen. Horvátország, Szlovénia, Románia, Magyarország és Szerbia független képregényeinek a mélyére lehet most ásni.

PLAKÁT KIÁLLÍTÁS (GOZSDU UDVAR) - 18:00, JÚNIUS 15-IG

„Antik szemléltető faliképek a XIX. század végéről, bunkerplakátok az ötvenes és filmplakátok a nyolcvanas évekből” - mi kell még? Aki hatra odaér, tuti pezsgőt is kap. Ha kedvet kapunk ettől, fut még egy elég jó plakátkiállítás az Iparművészetiben is, július 27-ig.

PHOTOBOOK - WORKSHOP ÉS KIÁLLÍTÁS (FFS) - SZEPTEMBER 8-IG

Fiatal fotós szakmázás, téma a fotókönyv. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója műhelyébe lehet benézni, koordinál Bakonyi Zsuzsa, Barta Edit és Pályi Zsófia. Lesznek előadások, kerekasztalok. A vége már a novemberi fotóhónapra nyúlik majd el.

MÁJUS 9. (PÉNTEK)

ELEVEN DESIGN HÉTVÉGE (BARTÓK BÉLA ÚT) - MÁJUS 11-IG

A szervezők célja a tudatos környezetépítés- és formálás, jelszó a design. Az eszközeik: rengeteg kiállítás, előadás, koncert, játék, móka, kacagás, workshop, gyereklegeltető, fotó, vásár. Vagyis fesztivál, rengeteg programmal. A helyszínek között van például a Moha, a Faur Zsófi Galéria, a Tranzit, a Defo Labor, a B32, a Hadik, a Szatyor, de a Feneketlen tó is.

MŰVÉSZET VESZÉLYES CSILLAGZAT ALATT (FKSE STÚDIÓ GALÉRIA ÉS TRANZIT.HU, ÍRÓK BOLTJA) - 18:00, MÁJUS 23-IG ÉS 30-IG

A megnyitó performansz a Stúdióban lesz este hatkor, megnyitó a tranzitban hétkor. Egy nagyobb programsorozat részeként olyan kérdéseket feszegetnek a művészek, mint például a társadalmi felelősségvállalás. Május 10-én, szombaton a tranzitban például Olekszij Radinszkij kijevi aktivista és kurátor részvételével lesz filmvetítés és beszélgetés arról, mi is zajlik most Ukrajnában.

HANTAI (LUDWIG MÚZEUM) - AUGUSZTUS 31-IG

Itt volt már az ideje. Ez itthon az első, átfogó, masszív, retrospektív anyag a német-magyar származású, francia Hantai Simon munkájáról. Mindent bele.

BRING YOUR OWN BEAMER (MÜSZI) - 19:00

Újabb menőség a budapesti életben. A BYOB bulikon meghívott és önjelölt VJ-k vetítenek, ahova csak tudnak. 2006 óta működik a kezdeményezés különböző nagyvárosokban. A helyi vizuális művészek összejönnek, élőben megismerhetőek. A Müszi ad áramot, csupasz falat és az alkalmat. A vetítés pedig bármilyen lehet: interaktív, videó art, feedback, 70's porn. Interaktív előadás is lesz közben a helyszínen, ami azt jelenti, a tánc befolyásolja a vetített vizuált.

RANDOM TRIP 5. SZÜLETÉSNAPI BULI (AKVÁRIUM) - 20:00

3 szettes koncert, 17 fellépő. Ez egy randomtripmegabuli, de nem az A38-on. Az allstar line-up: Palya Bea, Kiss Tibi, MC Zeek, MC Kemon, Saiid, Barabás Lőrinc, Farkas Izsák, Bata István, Vígh Arnold, Romhányi Áron, Premecz Mátyás, Gábor Andor, DJ Q-Cee és Delov Jávor. Odakintről a Groove Armadától és a The Freestylersből Valerie M és még BigJohn Whitfield, Carl Avory. Funk, soul, disco, hip-hop, drum’n’bass, nu jazz, rock’n’rol, rap, hip-hop, meg minden.

ÍV & CANDIE GICCSBÁL (HOLDUDVAR) - 20:00

Az egy dolog, hogy Margitsziget, de hiptrendi fotó is Szombat Éva és Gáldi Vinkó Andrea duójától. És tényleg bál lesz, lehet rongyot rázni.

FROST LEMEZBEMUTATÓ (KÉK YUK ÉS VÖRÖS YUK) - 21:00

Lakner kolléga javaslatában: „Új lemezét mutatja be a magyar black metal egyik éllovasa, a Frost. Fellép az experimental metalban nyomuló miskolci Karst is, ők elég izgalmas zenét játszanak. Illetve lesz Winterheart és Necroratory is.”

EGY TONNA BAKELIT VETÍTÉS ÉS BULI (TOLDI) - 22:00

A cím egy dokumentumfilmé, ami a Stones Throw Records nevű, Los Angeles-i székhelyű avantgárd hiphop lemezkiadót mutatja be. Beszél benne például Kayne West, Common, Questlove, Talib Kweli, vagy Tyler the Creator. Utána magyar DJ-k adják a zenét (például Cadik és Suhaid). Csatlós Hanna azt mondja róla, hogy: „A hiphop és a vinyl pedig újra MeNŐ. A filmben Snoop Dogg (most nem tudom, éppen hogy hívják) és a Beastie Boys egyik tagja (Mike D) is beszélni fog.”

MÁJUS 10. (SZOMBAT)

MONKEY BOULDER MEGNYITÓ (SZENTENDREI ÚT 95.) - 18:00

A legnagyobb mászóteremről beszélünk, aki falnak megy, ott a helye. Lesz grillezés, mászóverseny, DJ, móka hajnalig.

WE LOVE BALATON: DISZKÓHAJÓ (BALATONFÖLDVÁR, KIKÖTŐ) - 19:00

Feltámad az élőzenés balatoni diszkóhajózás, Bermuda Együttes, Holalo DJ-k. Nyitott a Balaton!

TASZ 1%-OS TÁMOGATÓI BULI (MIKA) - 19:00

Mindjárt lejár az adóbevallás határideje (de no para). Mi azt is megmondjuk, mire költse azt az 1%-ot - ennek a tesztnek a kitöltésével kiderül, mi érdekli igazán. Na de. A TASZ-t is lehet támogatni vagy mindenesetre hétvégén lesz alkalom bulizni jogvédőkkel. DJ-él Vajdai, Weyer, Lay DNA.

SHARAM JEY (VOLT MUSIC BAR) - 21:00

Indie dance, nu disco. Elektronika. A német DJ, Sharam Jey mellett játszik a Neóból ismert Kovary és a Compact Discp Lotfi Begije.

TÁRNOK KATLAN ACID WARM UP (DÜRER) - 22:00

Had idézzük Keller kollégát: „Tárnok! ACID! 4 helyszín a pszichdélia jegyében”. Ez a tárnoki kőfejtős katlanos bulik bemelegítője.

MÁJUS 11. (VASÁRNAP)

JUDAFEST KÖLYÖKNAP ÉS MACCABI SPORTNAP (MARCZIBÁNYI SPORTCENTRUM) - 9:30

Gyereket lehet letenni! Lesz sok játék és sport, koncert és a megfáradt szülőknek chill-out. Futóverseny is, jótékony célokért.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...