2022.11.08. 09:40:00 5286 223

Praktikák, amelyekkel elkerülhető a jelszavak állandó elfelejtése
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még az ingyenes webhelyekhez is szükségünk van saját felhasználói fiókra, amit értelem szerűen egyedi jelszavunkkal tudunk védeni. De ahány féle belépési rendszer, annyiféle kitétel lehet az elfogadott formátumú jelszavak között. Hogy a manóba ne felejtenénk el ezeket?

Jelszó? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jelszó?

Ezernyi fiók és szolgáltató, de egyetlen jelszó? Ezt sürgősen felejtsd el! A jelszóbiztonság fontosságáról korábban már szót ejtettünk, így most nem is részleteznénk, mennyire veszélyes ez a megoldás. Ehelyett inkább azt osztanánk meg veled, hogyan tudsz olyan rendszert alkotni, amelyik alkalmas arra, hogy könnyen megjegyezhető, mégis különböző és biztonságos jelszavakat alkoss!

Így emlékezz a jelszavakra!

1. Egy jelszó mind felett

Jelszótároló szoftver segítségével az összes jelszavadat egy helyen tudod tárolni, méghozzá titkosítva! A titkos kódot csak az adott felhasználó, azaz kizárólag te tudod elolvasni. Ehhez csupán egyetlen egy, ehhez a szoftverhez tartozó jelszót kell megjegyezned, de azt nagyon! Na és az sem árt, ha titokban tudod tartani. Tedd nagyon nehezen kitalálhatóvá a főjelszót! Használj kis- és nagybetűket, valamint számjegyeket is az egyedülálló és hosszú (!) jelszóban.
Az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás pl. a böngészőhöz csatlakoztatható 1Password, amibe egy bejelentkezési űrlapon keresztül lehet belépni. Ez a jelszótároló szinte minden más jelszótárolóból be tudja importálni a már meglévő jelszavainkat. A web alapú jelszótárolókat azonban érdemes fenntartással kezelni.

2. Egyedi rendszer a jelszavak generálásához

Ha megrémiszt az a gondolat, hogy minden jelszavad egy helyen van, akkor találj ki egy algoritmus szerű módszert a jelszavak létrehozására. Például legyen egy alap szavad, amiben bizonyos betűket számokkal cserélsz ki, majd az új fiók sajátosságához passzoló szót illeszd csak ehhez mindig hozzá.

Minden webhelyhez ajánlatos másik jelszót generálni, majd rögzíteni ezeket egy nagyon erős jelszóval védett jelszótárolóban, így amennyiben valamiért elfelejtődik, milyen jelszót találtál ki oda, utána tudsz majd nézni.

A fontos személyes irataink mellé is kinyomtathatjuk a legfontosabb jelszavaink listáját, vagy a tárolóhoz szükséges fő jelszavunkat, hogy vészhelyzet esetében az illetékes megbízottunk tudjon intézkedni a nevünkben. Külföldön egyre többen mellékelik ezt az ügyvéd által őrzött végrendeletük mellé, hiszen életünk jelentős része már csupán jelszavas hozzáférés útján érhető el, amit ugyanígy is kell lezárni.

Forrás: www.quickabddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

A magánélet már csak illúzió lehet digitalizált világunkban?

Az emberek többsége érdekelt abban a kérdésben, hogy a magánélet mennyire bizonyulhat sérthetetlennek, illetve milyen mértékben akadályozható meg annak bekövetkezte, hogy mások illetéktelenül hozzáférjenek az online megosztott információkhoz. Legyen szó rendszeres internethasználatról, a közösségi médiabeli aktivitásról, az online vásárlásokról vagy éppen a banki ügyletekről, az adatvédelem megkerülhetetlenül képbe lép.

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.