2017.06.22. 14:00:45 8359 222

Praktikák a nyáron is ragyogó hajért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádom a napfényt, és szeretem süttetni a hasamat is, viszont egy-egy vízparton töltött nap vagy nyaralás után alapos elsősegélyben kell részesítenem a hajszálaimat. Az erős napfény, a sós/klóros vizek erőteljesen igénybe veszik, szárítják hajunkat. Főleg a festett hajra igaz, hogy jócskán fakul a színe is.

Hajápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajápolás

Idén ezt elkerülendő összegyűjtöttem néhány jótékony hajápolási praktikát.

Alaptézis: Mindig válassz a hajtípusodnak megfelelő hajápolási termékeket! Ha nem tudod eldönteni, melyik lenne a legideálisabb, konzultálj a fodrászoddal.

1. Hidratáld!

Fokozottan oda kell figyelned arra, hogy belülről és kívülről is elegendő nedvességgel lásd el a hajszálaidat. Azaz igyál sok vizet és válassz olyan hajformázó készítményt, amelyik lehetővé teszi a szükséges nedvesség biztosítását. Hetente kúráld hajadat hajpakolással, amit minimum 30 percig hagyj hatni.

2. Olajozd!

Mindegy, hogy argán,- vagy bármilyen más hajolajat rejt a polcod, érdemes minden hajmosás után a törölközőszáraz hajvégekbe masszírozni, hogy ne szálkásodjon szét.

3. Védd az UV-sugárzástól!

Ahogyan a bőrünk, úgy hajunk is védelemre szorul a káros sugárzás ellen. A legegyszerűbb megoldás, ha erős napfényben kendőt vagy (szalma)kalapot hordasz. Ha ezeket a kiegészítőket kényelmetlennek tartod, nincs más út, mint az UV-filteres hajápolók használata. A naptej mellé ezt is pakold be a kosaradba!

4. Félre a hajszárítóval és a hajvasalóval!

Foglaláskor lecsekkolod, hogy a hotelszoba milyen hajszárítóval van felszerelve? Ne legyen a prioritások között, ugyanis ilyenkor jobb egyáltalán nem használni a forró levegőt ontó gépezetet. Azonban arra is figyelj, hogy ne a tűző napon szárítsd meg a hajad, ugyanúgy kiszárítja az is. Sajnos a hajvasaló használatát is le kell csökkentened heti egyre. Amúgy is szexis a természetes, napszítta hullám!

5. Száműzd a fémeket!

A fémből készült csatok és fésűk helye szintén a fiókodban lesz egészen az őszig, mert az igénybe vett haj felületét csak tovább roncsolod velük.

6. Festess ritkábban!

Próbáld meg kitolni a két hajfestés közötti időt, ameddig csak lehet. Nyaralás előtt pedig legalább 1 héttel festess csak, mert a festékek is szárítják a hajadat. Hajmosáshoz szerezz be színmegújító sampont!

+1 tipp:

Ne felejtsd el minden egyes úszás, fürdőzés után átmosni édesvízzel a hajad, hogy a levegőben, vízben lévő szennyeződések ne rakódjanak le a fejbőrödön.

Forrás: webbeteg.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...