2015.08.15. 14:01:32 6579 215

Pöttöm lábak felfedezőúton – Gyerekbiztos lakás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekeken látszik igazán, milyen gyorsan repül is az idő: megszületnek, kezdetben édesen szunyókálnak, esznek, néha sírnak egy kicsit. Aztán néhány hónap múlva pörögnek, forognak, felülnek, felállnak és elindulnak. Ilyenkor a lakás berendezése kicsit megváltozik.

Gyerekbiztos lakás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekbiztos lakás

Ahogy a gyerkőc egyre magasabbra ér, felül, feláll, majd elindul, az alsó, és lassan a felsőbb polcok tartalma úgy kerül egyre magasabbra. Ám vannak dolgok, amik nem kerülhetnek el eredeti helyükről, máshogy kell biztonságosabbá tenni otthonunkat, ha kisgyerek van a családban. (Mondjuk, az asztal elég furán mutatna a szekrény tetején:-))

Biztonságos konnektorok

Egy gyerek kíváncsiságának kevés dolog szabhat határt. Mindent meg akar fogni, tapogatni, netán megkóstolni is, természetesen minden kis lyukat, rést fel kell fedezni. Nem kivétel, illetve nem lenne kivétel ez alól a konnektor sem. Ám a túlzott „tudásvágy” tragédiához is vezethet! Zárjuk el, illetve le a konnektorokat a kíváncsi kis kezek elől!

Viszlát, elektromos berendezések!

Persze, ez nem azt jelenti, hogy fel kell hagynunk a különböző elektromos szerkentyűk használatával. Csak nem szabad a kíváncsi szemek előtt hagyni őket! A vízforraló, turmixgép illetve egyéb hasznos, vagy kevésbé hasznos konyhai eszközök, a fürdőben a hajszárító, hajvasaló, villanyborotva kerüljenek be a jól zárható helyükre.

Tisztítószerek, gyógyszerek csak jól elzárva!

Egy kisgyerek mindent meg akar kóstolni, ami épp a keze ügyébe kerül. Így nem tanácsos elől, vagy jól elérhető helyen hagyni a konyhai, fürdőszobai tisztítószereket, és a gyógyszereket sem. Fennáll az a veszély is, hogy ha a kicsi már beleivott, vagy belevett valamibe, ki sem tudjuk deríteni, mitől van rosszul, hiszen még elmagyarázni sem tudja rendesen.

Sarkok, élek

Habár a gyerkőcök sem verik be a buksijukat mindenhova, azért néha-néha bizony összekoccannak egy-egy asztalsarokkal, éllel. És aztán akkor van sírás. Ezeket is ártalmatlanítani kell.

Jajj, a lépcső

Az emelettel, galériával rendelkező lakások esetén érdemes még jobban odafigyelni, ha a gyerek föl és le közlekedne. Ilyenkor érdemes egy kis rácsot szerelni a lépcső tetejére és az aljára, csak amíg elég nagy nem lesz a gyerek hozzá, hogy már egyedül lépcsőzzön.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink