2018.01.29. 18:15:09 11830 387

Penélope Cruz Cesar-életműdíjat kap a francia filmakadémiától
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Penélope Cruz Oscar-díjas színésznőt Cesar-életműdíjjal tünteti ki a francia filmakadémia - adta hírül a The Hollywood Reporter.

Penélopé Cruz | Fotó: wikipedia.org | By Tabercil - Penélope Cruz, CC BY-SA 2.0, - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Penélopé Cruz | Fotó: wikipedia.org | By Tabercil - Penélope Cruz, CC BY-SA 2.0,

A filmsztár az elismerést a Cesar-díjak átadásán veheti át - közölték hétfőn a szervezők.

Alain Terzian, a francia filmakadémia elnöke "nagyszerű filmesek múzsájának, sugárzó latin szépségnek" nevezte a spanyol származású színésznőt. Hozzátette, hogy Cruz a nemzetközi produkciókban és bensőséges hangulatú filmekben is képes arra, hogy ragyogjon. Terzian felidézte, hogy Cruz szerepelt Ridley Scott A jogász című krimijében, Rob Marshall Kilenc című filmjében, Kenneth Branagh Gyilkosság az Orient expresszen című Agatha Christie-adaptációjában és Sergio Castellitto Ne menj el! című románcában.

Cruz hosszú ideje Pedro Almodóvar spanyol filmrendező múzsája, számos filmet készítettek együtt, köztük a Mindent anyámról, és a Nyisd ki a szemed! című alkotásokat, utóbbiból egy amerikai feldolgozás is született Vanília égbolt címmel.

A filmcsillag a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díját is elnyerte a Volver című film főszerepéért. Oscar-díját pedig a Vicky Cristina Barcelona című Woody Allen-filmért kapta.

Hamarosan Aszgar Farhadi Everybody Knows című filmjében láthatják a nézők, a produkciót májusban kezdik forgalmazni, előtte valószínűleg Cannes-ban is bemutatják.

A francia Oscarként emlegetett Cesar-díjakat március 2-án adják át Párizsban.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában