2016.07.06. 17:29:57 8594 248

Paulo Coelho új könyve októberben jelenik meg magyarul
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ősszel jelenik meg magyar nyelven Paulo Coelho A kém című, Mata Hari élete ihlette új regénye az Athenaeum Kiadónál. A magyar könyvesboltok polcaira október 3-án kerül a brazil író új kötete, e-könyv formában pedig szeptembertől lehet majd olvasni a regényt - közölte a kiadó kedden az MTI-vel.

Paulo Coelho | forrás:  wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paulo Coelho | forrás: wikipedia.org

Coelho a kém Mata Hari történetét kelti életre, a híres kurtizánét és állítólagos kémét, akit hazaárulás vádjával végeztek ki 1917-ben. Mata Hari táncosként elkápráztatta és sokkolta közönségét az első világháború ideje alatt, majd bizalmasává tette a kor leggazdagabb és legbefolyásosabb férfijait. Bécsben találkozott Sigmund Freuddal, de Pablo Picasso, Amadeo Modigliani és számos neves személy is udvarlói közé tartozott, táncolt a milánói Scalában, ahol Nizsinszkijjel, a kor legünnepeltebb balett-táncosával léphetett egy színpadra. Felszabadította magát a huszadik század eleji társadalmi szokások és elvárások alól, végül azonban az életével fizetett szabadságáért. Ahogy a kivégzésére várt egy párizsi börtönben, utolsó kívánsága volt, hogy leveleket írhasson - írta az ajánlóban a kiadó.

Az elmúlt húsz évben az angol, német és holland titkosszolgálat is publikussá nyilvánította a Mata Hariról született dokumentumokat, amelyek értékes információval szolgáltak Coelhónak kutatómunkája során, ám a szerzőt leginkább a nő halála előtt írt levelek elképzelt tartalma inspirálta.

Coelho egyes szám első személyben meséli újra Mata Hari életét. A börtönből a nő felfedi minden, az igazság keresése közben hozott döntésének okát, a kis holland faluban töltött gyermekkorától kezdve a boldogtalan, alkoholista diplomata feleségeként töltött időszakig, majd a megtervezett felemelkedésig.

"Mata Hari egyike volt az első feministáinknak, aki a kor férfi elvárásaival küzdve egy független és konvencióktól mentes életet választott inkább magának. Az egyetlen bűne, hogy szabad és független nő volt" - idézi a bestseller szerzőt a közlemény.

Paulo Coelho könyveiből eddig több mint 200 millió példányt adtak el mintegy 160 országban, műveit 80 nyelvre fordították le.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában