2016.04.19. 11:26:13 6442 214

Patthelyzet: több főnök - egy beosztott
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Napjainkban már sok minden megvalósulhat, például az is, hogy többen alkalmaznak egy beosztottat. Nézzük meg, hogyan is néz ez ki a gyakorlatban, mikor és milyen feltételek mellett állapodhat meg több cég közösen egy munkavállalóval?

Több főnök, egy beosztott - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Több főnök, egy beosztott

A Munka Törvénykönyve lehetővé teszi, hogy több munkáltató egy munkavállalóval közösen kössön munkaszerződést akkor, ha a munkaszerződésben egy munkakörbe tartozó feladatok ellátásában állapodnak meg a felek. A lényeg tehát az azonos munkakör, vagyis az, hogy a munkavállaló ugyanazt a munkát végezze a munkáltatók számára.

A tevékenységet a munkavállaló valamennyi munkáltató részére elláthatja egyszerre is, de az is előfordulhat, hogy akár az ő, akár a munkáltatók döntése alapján az egyes feladatok ellátására egymás után, időben elkülönülten kerül sor. Rendszerint akkor találkozunk a foglalkoztatás ezen formájával, ha például egy irodaházat közösen használó cégek együtt alkalmaznak egy portást vagy ugyanazt a takarító személyzetet foglalkoztatják.

Ami fontos, hogy ha így kerül sor munkaszerződés megkötésére, akkor a szerződésben mindenképp meg kell határozni, hogy a munkabér-fizetési kötelezettséget melyik munkáltató fogja teljesíteni. Jó tisztában lenni azzal is, hogy a munkáltatók a munkavállaló munkajogi igényével kapcsolatosan valamennyien felelnek, ez a kötelezettség egyetemlegesen terheli őket. Ennek értelmében pedig a munkavállaló akkor is bármely munkáltatótól követelheti az elmaradt munkabért, ha a munkaszerződés alapján a bérfizetési kötelezettség csak az egyik munkáltatót terheli. Kérdésként merülhet fel bennünk, hogy ki és hogyan tudja megszüntetni az ilyen munkaviszonyt? A törvény erre is választ ad, amikor kimondja, hogy a munkaviszonyt - hacsak a felek, vagyis a munkáltatók és a munkavállaló - ettől eltérően nem állapodtak meg, bármely munkáltató vagy a munkavállaló jognyilatkozata megszünteti. Eszerint tehát bárki jogosult a felmondás benyújtására.

A munkaviszony - a törvény erejénél fogva - szűnik meg akkor, ha a munkáltatók száma egyre csökken. Ebben az esetben a megmaradó munkáltató - ha szeretné a munkavállalót továbbra is alkalmazni - új munkaszerződést köthet a munkavállalóval, mivel csak a több munkáltató által létesítettől eltérő, más típusú munkaviszony keretében van lehetőség a továbbfoglalkoztatásra.

Tekintettel ennek a foglalkoztatásnak a szokásostól eltérő formájára, a felek közötti megegyezések számtalan lehetőségére, különösen hangsúlyos, hogy mi is kerül a munkaszerződésbe. Ezért nagyon fontos, hogy a szerződés aláírása előtt mindig olvassák át azt alaposan a felek, az esetleges kérdéses, kétséges pontokat pedig beszéljék át, és módosítsák, ha szükséges.

dr. Bekk Judit

Forrás: D.A.S

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Unokázós bűnszervezetet számolt fel a budapesti rendőrség

Úgynevezett unokázós bűncselekményekre, vagyis idős emberek megtévesztésével elkövetett csalásokra specializálódott bűnszervezetet számolt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK); a szervezet tagjai 2018 augusztusa és 2019 júniusa között 33 idős sértettől több mint 43 millió forint értékben csaltak ki készpénzt, illetve ékszereket - közölték rendőrségi vezetők keddi fővárosi sajtótájékoztatójukon.

Holmik Kínából? – AliExpress, Wish, Alibaba, a modern „kínai piac”

Szebbnél szebb, kreatív, ötletes, sokat ígérő dekorációs, és konyhai ötleteket láthatunk az internetet böngészve. És hogy hol tudjuk beszerezni a legtutibb kiegészítőket hozzá? A modern kínai piacon! Tehát a webshopokon, ahol botrányosan jó áron jutunk kütyükhöz bármilyen témában – csak ki kell várni! Íme minden, amit tudni akartál a kínai rendelős oldalakról!

Mennyi az annyi? Avagy a világ 10 legdrágább fűszere

A fűszerek az emberiség keletkezése óta nagy szerepet játszanak mindennapi életünkben. Erre engednek következtetni az antik írásos emlékekben ezekre tett utalások is. Az archeológusok már i.e. 3000 előtti egyiptomi sírokban is találtak fűszereket, amelyeket a test balzsamozására használtak. I.e.200 és 1200 között a rómaiak fűszerekkel kereskedtek az Egyiptom és India között megtett óceáni utazásaik során. Borssal, fahéjjal, szerecsendióval, gyömbérrel tértek haza.