2016.09.15. 08:52:54 8600 210

Paralimpia 2016 - Osváth Richárd ezüstérmes, Krajnyák Zsuzsanna pedig bronzérmes tőrben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Osváth Richárd ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók A sérültségi kategóriájának tőr egyéni versenyében a riói paralimpia szerdai versenynapján, míg mindeközben Krajnyák Zsuzsanna szintén A sérültségi kategória, egyéni tőr versenyben a bronzérmet hozta el.

Osváth Richárd (j) és a kínai Je Zsu-ji a riói paralimpia A sérültségi kategória tőr egyéni versenyének döntőjében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Osváth Richárd (j) és a kínai Je Zsu-ji a riói paralimpia A sérültségi kategória tőr egyéni versenyének döntőjében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Törekvés SE 31 éves vívója - aki hétfőn kardban is második volt - 3/2-es győzelmi mérleggel zárta a csoportszakaszt, majd a legjobb nyolc között a lengyel Michal Nalewajeket (15-8), az elődöntőben pedig a kínai Szun Kangot (15-10) verte magabiztosan.

A fináléban a kínai Je Zsu-ji volt az ellenfele. A meccs elején az ázsiai vívó két tussal mindig elhúzott, majd Osváth mindig egyenlített. Ez így ment egészen 9-7-ig, ekkor azonban elmaradtak a magyar találatok, s a kínai 13-7-re ellépett. Újabb Je-tus következett, majd a magyar vívó bemozdult a rajt jel előtt, így piros lapot és büntetőpontot kapott, s ezzel véget is ért a döntő (15-8).

"Jobban hangzana, hogy kétszeres paralimpiai bajnok vagyok, de boldog vagyok a két ezüstéremmel - nyilatkozott Osváth Richárd, aki négy éve Londonban harmadik volt ebben a fegyvernemben. - A döntőbeli riválisom nagyon tudta, hogy mit kell csinálni ellenem, korábban vívtunk már többször is, most nagyon jól vívott, nem tudtam vele mit kezdeni."

Az elődöntőről a magyar vívó azt mondta: azt a kínai versenyzőt korábban még soha nem tudta megverni, nagyon örül neki, hogy most sikerült, de valószínűleg abban a csatában elfáradt fejben.

Hozzátette: abból a szempontból örül a tőr ezüstéremnek, hogy a két fegyvernemi edzője nem tudja majd "zrikálni" egymást, hiszen kardban is második lett.

"Én egy éremmel is elégedett lettem volna, azért jöttem. Nagyon örülök a két ezüstnek" - fogalmazott.

Osváthé a riói magyar küldöttség tizedik érme, öt bronz mellett ez az ötödik ezüst.

A szatmárnémeti születésű Osváth ígéretes vívó volt, bekerült a román válogatottba is, egy sérülés azonban kettétörte a pályafutását. Több műtét után egy 2008-as baleset óta nem tudja behajlítani a jobb lábát. A para-karrierje már Magyarországon indult: paralimpiai bronz- (2012, London, tőr), világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes. Most pedig immár kétszeres paralimpiai ezüstérmes is.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...