2018.06.08. 11:00:17 9967 331

Óvd a serpenyőid! – Egyszerű tippek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emlékszem, mikor még a szülői házban laktam, elég nehezen viseltem, amikor a család férfitagjai villával, vagy egyéb éles eszközzel „matattak” a teflon serpenyőben. Meg is lett a nem odavaló dolgok használatának eredménye, a serpenyők azóta már az örök vadászmezőkön pihennek…

Teflon edény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teflon edény

A jó minőségű edényeket, serpenyőket érdemes megbecsülni, hiszen sokáig társaink lehetnek a mindennapi főzőcskék során! A teflon, vagy egyéb, tapadásmentes anyaggal bevont edényeket, serpenyőket használat közben, után is óvnunk kellene. Talán így:

Ha főzöl!

Ügyelj arra, hogy ne használj főzés, sütés közben éles eszközöket, villát, mert ezek felsérthetik ezt a tapadásmentes felületet!

Ha tárolod!

Amennyiben egymásban, egymáson tárolod ezeket az edényeket, tegyél közéjük például néhány réteg papírtörlőt, hogy egymást se karcolják össze a „tálak”! Sok helyen kapható már kifejezetten ilyen célra alkalmas „betét”.

Ha mosogatsz!

Elvileg az ilyen edények egy része mosogatógépben mosható. Ha mégis kézzel esnél neki a serpenyődnek, a dörzsis szivacsot felejtsd el! Inkább áztasd be az edényt makacsabb szennyeződés esetén, és ha felázott, egy szivaccsal, szivacskendővel távolítsd el!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!