2018.06.08. 11:00:17 9002 328

Óvd a serpenyőid! – Egyszerű tippek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emlékszem, mikor még a szülői házban laktam, elég nehezen viseltem, amikor a család férfitagjai villával, vagy egyéb éles eszközzel „matattak” a teflon serpenyőben. Meg is lett a nem odavaló dolgok használatának eredménye, a serpenyők azóta már az örök vadászmezőkön pihennek…

Teflon edény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teflon edény

A jó minőségű edényeket, serpenyőket érdemes megbecsülni, hiszen sokáig társaink lehetnek a mindennapi főzőcskék során! A teflon, vagy egyéb, tapadásmentes anyaggal bevont edényeket, serpenyőket használat közben, után is óvnunk kellene. Talán így:

Ha főzöl!

Ügyelj arra, hogy ne használj főzés, sütés közben éles eszközöket, villát, mert ezek felsérthetik ezt a tapadásmentes felületet!

Ha tárolod!

Amennyiben egymásban, egymáson tárolod ezeket az edényeket, tegyél közéjük például néhány réteg papírtörlőt, hogy egymást se karcolják össze a „tálak”! Sok helyen kapható már kifejezetten ilyen célra alkalmas „betét”.

Ha mosogatsz!

Elvileg az ilyen edények egy része mosogatógépben mosható. Ha mégis kézzel esnél neki a serpenyődnek, a dörzsis szivacsot felejtsd el! Inkább áztasd be az edényt makacsabb szennyeződés esetén, és ha felázott, egy szivaccsal, szivacskendővel távolítsd el!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.

3 film, amit mindenképp nézz meg, ha sírni szeretnél

Nem tudom ki hogyan van ezzel, de én nem szeretek sírni. Pontosabban nem igazán tudok. A hétköznapi munkám sem nagyon engedi meg az elérzékenyülést, és mivel anyuka vagyok, úgy gondolom, a kicsi lányom se a pityergős és nyekergős anyukájától fogja a legtöbb támaszt és segítséget megkapni. Ilyenkor bizony nyeljük a könnyeinket rendesen. Igyekszünk erősek és méltóságosak maradni, néha már az idegroham és a teljes összeomlás határán is.