2018.01.30. 13:54:17 11130 393

Ötletek felelős gazdiknak az állattartási költségek csökkentésére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ismerőseim körében rengeteg állatbarát és állattartó van, és a közösségi médiában szintén örömmel látom, hogy egyre többen állnak ki az állatok jogaiért. Azonban még vannak néhányan, akik menet közben a saját „kárukon” tanulják meg azt, hogy az állattartás nem egyszerű és nem olcsó mulatság!

Kutya a hóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya a hóban

Ha okosan gazdálkodsz és megfogadsz néhány tanácsot, akkor lefaraghatsz ezekből a kiadásokból, hogy elegendő tartalékot képezhess kedvenced jövőbeli igényeinek kielégítéséhez, netalántán orvosi költségeinek fedezésére:

1. Élelmezés

Az ár-érték arány és kedvenced ízlésének megfelelő, minőségi száraztáp legyen az alap. Ezalatt azt értjük, hogy kölyöktápot csak kölyökkutyának, míg veteránoknak kifejlesztett tápot csak idős kutyának kínálj étkezésre. Hiába veszed a nem túl jó minőségű, de olcsó tápokat, mivel ezeknek rosszabb a tápanyag-felszívódási képessége, így az állat ebből többet fog fogyasztani, ezáltal gyakrabban kell majd belőle vásárolnod. Ráadásul hiánybetegségek is kialakulhatnak a rossz élelmezés következtében – a tápon spórolt összeg többszörösét fizetheted ki az orvosi kezelésre. Míg a jobb alapanyagból álló száraztápból kevesebb is elegendő! Érdemes nagyobb kiszerelésben vásárolni, esetleg webáruházak akciós ajánlataira lecsapni, ha a tápot szeretnéd kedvezőbb áron beszerezni.

2. Állategészségügy

A megelőzés a kedvenceknél éppoly fontos, mint nálunk, embereknél. Figyelni kell arra, hogy az állatka elegendő testmozgást végezzen és megfelelő mennyiségű eledelt kapjon. Súlyos szervi gondokat okozhat ugyanis a túletetés (pl. zsírmáj). A kisállatok fogainak épségére nagyon kell ügyelni, akár szívbetegséget is okozhat egy rossz fog! A megfelelő fogápolásról kérj tanácsot állatorvosodtól! A fogászati kezelések általában altatásban történnek, ami önmagában is megterhelő az állat szervezetének, ráadásul a pénztárcádat sem kímélnék.

3. Ápoltság

Egy félhosszú, hosszúszőrű kutyának évente többször szüksége lehet kozmetikázásra. Itt is spórolhatsz meg valamennyit, ha megtanulod, hogyan kell levágni a háziállat karmát, és rendszeresen ápolod a szőrét minimum kifésüléssel, így ritkábban kell kutyakozmetikushoz járnotok. Alakíts ki kedvenceddel olyan kapcsolatot, hogy jó mókának tűnjön mindkettőtöknek a „fodrászkodás”.

4. Panzióztatás

Az állatpanziók végső esetben megoldást nyújthatnak a házi kedvenc felügyeletére, míg távol vagy. Ez a lehető legdrágább lehetőség, ám ezt is ki tudod védeni, ha családi, baráti körödben van olyan személy, aki átvállalná ezt a feladatot ideiglenesen tőled. Puhatolózz körbe már most, ne várj a nyárig! Ha senki sem meri bevállalni ezt a felelősséget, kérdezd meg az állat tenyésztőjét, vagy a hasonló fajtájú állatokat tartó ismerősöket (kutyafuttatókról, kiállításokról) arról, hogy vállalnák-e a „panzióztatást”? Cserébe később te is vigyázhatsz a megmentőtök kedvencére!

5. Kiegészítők

Fekhely, párnácska, játékok és tálkák hada fog elkopni, ha ügyes gazdi vagy és a kedvenced szép hosszú életű lesz. Ezeket az egyéb kellékeket meg fogod tudni venni jó áron kiárusításokon, (web)áruházi leárazásokkor.

Forrás: thebalance.com/owning-a-pet-is-expensive-here-s-how-to-save-4099461

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...