2016.07.20. 09:00:51 9088 251

Ördögi feje és karomszerű szirmai vannak az új orchideafajnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szív alakú, ördögfejet ábrázoló bibeoszlopáról nevezték el a kutatók a Kolumbia déli határvidékén felfedezett új orchideafajt.

Új orchidea faj az ördög képével a virágban | Forrás: eurekalert.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új orchidea faj az ördög képével a virágban | Forrás: eurekalert.org

A Telipogon diabolicus nagyon ritka növény, jellegzetes ördögfejre hasonlító bibeoszlopa mellett karomszerű szirmai is démoni külsőt tulajdonítanak neki.

A kutatók 2015-ben egy dél-kolumbiai erdőben, a dél-amerikai ország növényzetének katalogizálásakor bukkantak a fajra, amelynek virágai vöröses, sötétibolyából gesztenyevörösbe hajló színűek. Mintegy 30 példányt találtak a térségben. Kolumbiában mintegy 3600 orchideafajt jegyeztek fel, amelyek 250 nemzetséget képviselnek - olvasható a Live Science tudományos ismeretterjesztő hírportálón, amely fotókat is tett közzé az orchideáról.

Felfedezésükről kiadott jelentésükben a szakemberek megjegyezték, hogy a virágot a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) súlyosan veszélyeztetett fajként tartja nyilván, mivel a térségben útépítések folynak, amelyek veszélyeztetik az ott élő állatok és növények jövőjét.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap indult

Elindult az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap, a www.nutrivigilancia.hu oldalra érkező bejelentéseket szakemberek elemzik, annak érdekében, hogy azonosítani tudják a közegészségügyi szempontból is jelentős jelzéseket.

Mindennapi emlékezetfejlesztés – mert a memóriát is edzeni kell

Nótafa. Mesefa. Versfa. Ezek a „fák” nem teremnek irodalmi műfajokat úgy, ahogyan a gyerekek a pizza- vagy gumicukorfáról szoktak ábrándozni. E kifejezések ugyanis a megannyi nótát, mesét és verset ismerő egyénekre (tudásukra) vonatkoznak. Képességük már csak azért is bámulatosnak tekinthető, mivel mindezeket emlékezetből idézik fel. Mintegy utalva a regebeli „Száll az ének szájrul szájra”múltbéli történet-felidézésekre. A neves francia filozófus mindmáig sokat idézett bölcsessége, tudniillik a „gondolkodom, tehát vagyok” mit sem ér kiváló memória nélkül.

A mobiltelefon után jön az okos karkötő?

A keresztben vagy hosszában összecsukható mobiltelefonok, igaz, hogy nyomógombok nélkül, ismét reneszánszukat élik. Azonban egyre többen hagyatkoznak a mobiltelefonokkal összehangolható okosórákra, így felmerül a kérdés, milyen és mekkora készülék lenne az ideális? A nagy, nehezen kezelhető és kényelmetlenül hordozható mobiltelefonok kora talán lassacskán lejár és a praktikusabb méretű készülékek felé tolódik a piac.