2019.03.10. 15:05:14 10397 346

Önvédelemből megfojtott egy oroszlánt a Colorado-hegyekben futó férfi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Matthew S. Schwartz az NPR (National Public Radio) hírriportere 2019. február 15-én írott cikkjében egy megdöbbentő esetről számol be, éspedig: az oroszlánfojtó férfi történetéről.

Oroszlánok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Oroszlánok

Az írásban a szerző ecseteli a férfi élet-halál harcát a mind termetében, mind pedig erejében hatalmas ragadozóval. A 31 éves Travis Kauffman megosztotta a riporterrel a hegyi oroszlánnal való „birkózásának” megrázó történetét. A tusakodás közben a Colorado-hegyi oroszlánnak esze ágában sem volt elengedni a férfi csuklóját, akinek abban a pillanatban az a rémisztő gondolat futott át a fején, hogy talán ez lehet az utolsó pillanata az életben.

Travis az első „sit-down” médiainterjúján az Észak-Colorado-i KUNC rádióállomástól való Luke Runyonnak elmesélte, hogy az oroszlántámadás (lehet) az egyik legszörnyűbb módja egy ember halálának. A Kauffman-eset rövid időn belül lángra kapott a helyi médiában, amelynek platformjain (eleinte „csak” mint) egy névtelen futóról számoltak be, aki önvédelemből megölt egy fiatal hegyi oroszlánt.

Visszaemlékezése szerint egy – a szezon szokott hőmérsékleti adottságaitól nagyban eltérő – meleg február (4-i) délután volt, amikor könnyű öltözetben futni készült a Fort Collins körüli ösvény felé. Valamiért úgy döntött, hogy szokásától eltérő módon most inkább nem hallgat zenét futás közben, ami (mint utólag kiderült) életmentő döntésnek bizonyult, hiszen így hallhatta a környezet zajait, a rezgéseket és hangokat maga körül. A futást félúton megszakította, hogy kicsit kémlelje a tájat a hegyről. Ahogy leereszkedett egy keskeny ösvényre egyszer csak arra lett figyelmes, hogy valami megmozdult mögötte. Általában az ilyesféle zajok hallatán vissza sem néz, hiszen sűrűn találja szembe magát szarvasokkal és mókusokkal útjai során.

Ám most megfordult, és amit látott az nem egy szelíd állat volt, hanem egy hegyi oroszlán. Az állat a férfitól úgy 10 méternyire volt. Travis a riporternek úgy számolt be a helyzetről, hogy az egyik legszörnyűbb (addig még soha nem tapasztalt, nem érzett) félelem fogta el az oroszlán láttán, minek hatására a vadon élő állatok szakértőinek tanácsára visszaemlékezve: felemelte a karját, ekként próbálva megfélemlíteni a vadat, ám az ennek a mozdulatnak a hatására nem elszaladt, hanem (éppen ellenkezőleg) nekirohant.

Az oroszlán acélos állkapcsa hamarosan a csuklóján záródott össze, leteperte a férfit a földre és hátsó lábának karmait a férfi hátába vájta. A félelem átáramlott rajta, miközben azon (is) aggódni kezdett, hogy: mi van akkor, ha a mama oroszlán a közelben ólálkodik és ő is beveti magát a csatába. Szerencsére ez nem történt meg, hiszen még így is éppen súlyos volt a helyzete. Az élet-halál küzdelemben, a nagy hadakozás következtében belezuhantak egy árokba.

Az állat állkapcsa még mindig a csuklójára volt tapadva. A férfi próbálkozott: a lábát használta, hogy az állatot valahogy lelökje magáról, majd a keze ügyébe akadó ágakkal és botokkal ütlegelte az állatot, ám azok sorra széttöredeztek, nem nyújtottak túl nagy védelmet számára. Aztán megragadott egy darab követ és azzal el kezdte teljes erejével ütni az oroszlán fejét. Visszaemlékezése alapján: barbári módon üvöltött, miközben erősen ütötte az állatot.

Végül valahogy sikerült a jobb lábát az oroszlán nyakára tennie és teljes erőbedobással nyomni kezdte azt. Körülbelül 10 percig tartott a fojtogatás, amikor azt érezte, hogy az állat állkapcsa már nem szorul a csuklójára, hanem lassan elenged. Megölte… igen, sikerült önvédelemből megölnie az életére törő vadállatot.

Erőt vett magán és elfutott… A vér csöpögött az arcáról, ömlött a csuklójából, közben az volt a benyomása, hogy mindenfelől oroszlánok leselkednének rá.

Végül összetalálkozott egy másik futóval és két turistával, akik vizet adtak neki és elszállították őt a legközelebbi sürgősségre, ahol két tucat öltést kapott.

A CPW szerint Travis Kauffman volt a 22. ember, akit megtámadott egy hegyi oroszlán a Colorado-hegyek között (1999-től mostanáig). Travis jól érzi magát és hamarosan újra futni szeretne… ám ezúttal egy barátját is magával viszi.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...