2020.04.07. 15:48:41 9048 258

Öltöztesd húsvéti pompába a lakást virágokkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepi hangulatod még nem érkezett meg teljesen? Majd a nyuszi hozza? Ne várd meg! Öltöztesd tavaszi virágokkal ünnepi díszbe a lakást, a teraszt! A „tipikus” húsvéti virágoknál semmi nem csinál vidámabb, húsvétibb, tavaszibb hangulatot!

Húsvéti tojás és barka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvéti tojás és barka

Most talán még nehezebb dolgunk van az ünnepre hangolódás terén is, de ezen könnyedén segíthetünk. Van jelentősége a minket körülvevő tárgyaknak és az sem baj, ha nem rakjuk tele az egész lakást kerámia és plüss nyuszikkal meg tojásokkal. Maradjunk idén egy természetesebb vonalon, koncentráljunk inkább a virágokra!

Barka – a kihagyhatatlan!

Kevés húsvétibb dolog van a barkánál, még akkor is, ha nem készítünk belőle tojásfát. Egy szép, könnyed megjelenésű nagyobb vázába állítsunk 8-12 ág hosszúra metszett barkát. Ha a vázánk alakjából adódóan nem fogja össze, akkor egy színes selyemszalaggal finoman kössük át a derekukat. A masni pedig önmagában is díszítő elem! Az ágakat több helyen apró zöld, sárga, rózsaszín selyem masnikkal díszítve letisztult, vidám és nagyon húsvéti hangulatot kölcsönözhetünk a szobának.

Aranyeső – a szép kis házba!

Az aranyeső vidám, apró sárga virágaival a tavaszi napsütésre emlékeztet, már néhány ág is rendkívül vidámmá teszi a miliőt. Metsszünk le néhány ágat és állítsuk egy vázányi vízbe. Mivel önmagában is igen mutatós, nem igényelnek a vesszők külön dekorációt, de ha központi helyre tesszük a váza alá egy vidám terítőt is érdemes választanunk. Az aranyeső ágak jól bírják vágottan is, de érdemes figyelni a gyakori vízcserére.

Nárcisz – a csinos sárga vendég

Az aranyesőhöz hasonlóan sárga színével vidít, ám ehhez legalább két árnyalatot használ. Ha be akarod vinni a tavaszt, akár cserépben, akár vágottvirágként pompás dísze lesz az ünnepnek a nárcisz finom, formás virága. Külön díjazzuk, hogy az esetleg ránk telepedő otthoni fásultságban az önimádat jelképeként tisztelt nárcisz eszünkbe juttathatja, hogy kicsit forduljunk magunk felé, forduljunk befelé, szeressük önmagunkat is!

Tulipán – minden mennyiségben!

Egy nagy csokor vegyes színű tulipánnál kevés szerencsésebb húsvéti ajándékot vihetünk magunkkal, ha vendégségbe megyünk. Bár idén ez talán kimarad, a tulipán könnyedségét saját magunk is élvezhetjük otthonunkban vagy akár kertünkben. Bármilyen stílushoz választhatunk megfelelőt – a minimál lakásbelsőhöz jól illik a csupa fehér, vagy kizárólag piros tulipáncsokor. Míg egy természetes anyagok felhasználásával berendezett lakásban vegyes színekkel, vadvirággal kombinált bokréta is jól mutat.

Krókusz – aprócska öröm az ablakban

Ez a csepp kis növény igazán jól szimbolizálja egymagában is a tavaszi megújulást, újjászületést. Fehér, lila és lila-fehér cirmos szirmai jól mutatnak élénk sárga bibéje, porzója körül. Friss, mint a tavaszi szél, nem túl igényes, ráadásul az egyik legolcsóbban beszerezhető tavaszi virág. Mindez pedig semmit sem ront a húsvéti hangulatán. Egy-egy apró kaspóba helyezve a lakás váratlan pontjain felbukkanva biztosan megörvendezteti majd családtagjainkat!

Jácint – illatfelhő a maximumon

Hagymán vagy épp vázában egyaránt hetekig élvezhetjük látványát és erőteljes, csodás illatát. Lila, fehér, rózsaszín, kék színekkel már mind találkoztunk, de fellelhető piros és sárga virágokat növesztő példány is. Hangulatunkhoz, ünnepi dekorációhoz készíthetünk rózsaszín, lila, fehér pasztell színű kombinációt, de egyenként, önmagukban is megállják a helyüket. Arra azonban figyeljünk, hogy gyakran szellőztetett helyre tegyük. Lehetőleg ne hálószobába, mert bódító illata nagyon kellemes, de nagy mennyiségben fejfájást okozhat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...