2023.06.06. 12:25:00 6924 271

Nyári virággondozás: A szobanövényekről se feledkezzünk el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a kertünk most a túl sok és túl kevés eső esik időszakok között próbál túlélni, a figyelmünket nem irányíthatjuk kizárólag a kerti növényeink gondozására. A beltérben elhelyezett növényeink is igénylik a nyári hónapok időjárásának megfelelő gondoskodást.

Nyári növénygondozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári növénygondozás

Az öntözés, a metszés és a kártevők elleni védekezés Bermuda-háromszögében könnyen el lehet veszni, főleg, ha nagy területet kell gondoznunk a mindennapos munkák mellett, de a szobanövények ápolására is ajánlott elegendő időt fordítani, hogy amikor beszorulunk a négy fal közé, legyen miben gyönyörködnünk.

Hogyan gondoskodjunk nyáron szobanövényeinkről?

Mindenki tudja, hogy a kültéri hőmérséklet emelkedése miatt a szobáink levegője is változni fog, ha nekünk melegünk van, garantálható, hogy növényeinknek is ugyanúgy melege lesz:

Figyeljünk oda arra, hogy a növények vízigénye erősen megnövekedhet ezekben a hetekben, és ne próbáljuk meg tartani az öntözési rendet úgy, hogy hirtelen nagy mennyiségű vizet zúdítunk a kaspókba és alátétekbe! Osszuk el a szükséges vízmennyiséget a növények egyedi igényeit figyelembe véve!
Havi egy-két alkalommal érdemes a tápanyag utánpótlásról is gondoskodnunk, amit az öntözéssel egy füst alatt nyugodtan megtehetünk.
Amennyiben a helyiséget légkondival vagy ventilátorral próbáljuk hűteni, ellenőrizzük, hogy az arra érzékeny növényeink ne legyenek huzatban.
A napfényben szegény időszakokban ablak közelébe telepített növényeket ne felejtsük el átköltöztetni az erősen tűző napsugarak útjából, hiszen az érzékeny növényrészek könnyen megéghetnek!

A növények is kaphatnak „hőgutát”!

A száraz, meleg levegő vagy a vízhiány miatt a növényeink látható károsodást is szenvedhetnek. Egyszerre cselekedjünk, amennyiben a levelek fonnyadni, sárgulni, vagy hullani kezdenek!
A leveleken ilyenkor gyakran jelenhetnek meg foltok is, amelyek abból adódnak, hogy a növény túlzott napsütésnek van kitéve.

Szabadba vágyó szobanövényeink

Természetesen nem mindegyik növényünk olyan kényes, hogy a nap sem süthet rá közvetetten! Vannak olyan fajták, amelyek fejlődésének kifejezetten jót tesz a szabad levegő:

Az eredetileg meleg évövből, esetleg a trópusokról származó növényeket fokozatosan „kiszoktathatjuk”, de a szélsőséges időjárástól nem csak ősszel kezdjük el kültérre helyezett szobanövényeinket óvni! A tűző napot ugyanúgy nem fogják meghálálni, mint a fagyokat vagy a tépázó viharokat.
A pozsgások, az aloe vera és kaktuszok mellett a fikuszok, a pálmák és a szobafenyők is jól reagálhatnak az időszakos kiköltöztetésre - szél- és félárnyékos helyekre akár még a páfrányfajták is kikerülhetnek, viszont a kártevők ellen ne felejtsük el védeni ezeket a növényeket!

Forrás: www.megyeriszabolcskerteszete.hu, www.otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?