2023.06.06. 12:25:00 6923 271

Nyári virággondozás: A szobanövényekről se feledkezzünk el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a kertünk most a túl sok és túl kevés eső esik időszakok között próbál túlélni, a figyelmünket nem irányíthatjuk kizárólag a kerti növényeink gondozására. A beltérben elhelyezett növényeink is igénylik a nyári hónapok időjárásának megfelelő gondoskodást.

Nyári növénygondozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári növénygondozás

Az öntözés, a metszés és a kártevők elleni védekezés Bermuda-háromszögében könnyen el lehet veszni, főleg, ha nagy területet kell gondoznunk a mindennapos munkák mellett, de a szobanövények ápolására is ajánlott elegendő időt fordítani, hogy amikor beszorulunk a négy fal közé, legyen miben gyönyörködnünk.

Hogyan gondoskodjunk nyáron szobanövényeinkről?

Mindenki tudja, hogy a kültéri hőmérséklet emelkedése miatt a szobáink levegője is változni fog, ha nekünk melegünk van, garantálható, hogy növényeinknek is ugyanúgy melege lesz:

Figyeljünk oda arra, hogy a növények vízigénye erősen megnövekedhet ezekben a hetekben, és ne próbáljuk meg tartani az öntözési rendet úgy, hogy hirtelen nagy mennyiségű vizet zúdítunk a kaspókba és alátétekbe! Osszuk el a szükséges vízmennyiséget a növények egyedi igényeit figyelembe véve!
Havi egy-két alkalommal érdemes a tápanyag utánpótlásról is gondoskodnunk, amit az öntözéssel egy füst alatt nyugodtan megtehetünk.
Amennyiben a helyiséget légkondival vagy ventilátorral próbáljuk hűteni, ellenőrizzük, hogy az arra érzékeny növényeink ne legyenek huzatban.
A napfényben szegény időszakokban ablak közelébe telepített növényeket ne felejtsük el átköltöztetni az erősen tűző napsugarak útjából, hiszen az érzékeny növényrészek könnyen megéghetnek!

A növények is kaphatnak „hőgutát”!

A száraz, meleg levegő vagy a vízhiány miatt a növényeink látható károsodást is szenvedhetnek. Egyszerre cselekedjünk, amennyiben a levelek fonnyadni, sárgulni, vagy hullani kezdenek!
A leveleken ilyenkor gyakran jelenhetnek meg foltok is, amelyek abból adódnak, hogy a növény túlzott napsütésnek van kitéve.

Szabadba vágyó szobanövényeink

Természetesen nem mindegyik növényünk olyan kényes, hogy a nap sem süthet rá közvetetten! Vannak olyan fajták, amelyek fejlődésének kifejezetten jót tesz a szabad levegő:

Az eredetileg meleg évövből, esetleg a trópusokról származó növényeket fokozatosan „kiszoktathatjuk”, de a szélsőséges időjárástól nem csak ősszel kezdjük el kültérre helyezett szobanövényeinket óvni! A tűző napot ugyanúgy nem fogják meghálálni, mint a fagyokat vagy a tépázó viharokat.
A pozsgások, az aloe vera és kaktuszok mellett a fikuszok, a pálmák és a szobafenyők is jól reagálhatnak az időszakos kiköltöztetésre - szél- és félárnyékos helyekre akár még a páfrányfajták is kikerülhetnek, viszont a kártevők ellen ne felejtsük el védeni ezeket a növényeket!

Forrás: www.megyeriszabolcskerteszete.hu, www.otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...