2022.08.31. 09:15:00 6472 250

Nyár végi teendők 2. - Kerti munka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bármekkora kertben is munkálkodj, sosem dőlhetsz hátra, hiszen minden évszaknak megvannak a maga tennivalói. A nyári termés betakarítása után sincs ez másként. Emlékeztesd magad a legfontosabb őszi feladatokra a tennivalók pontos listájával!

Őszi kert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi kert

Ha még nem vagy túl a másodvetésen, nem árt igyekezni! A friss téli retek és a sóska is hiányozni fog, ha nem gondoskodsz róluk most. Azonban nem csak a veteményesben találsz most tennivalót!

Őszi előkészületek a kertben

A maradék termés és a magok betakarítása – Az utolsó adag termést se hagyd veszni, ha nem fogyasztjátok el frissen, szedd le, hogy befőzhesd vagy lefagyaszthasd! A termések leszedése után ne felejtsd el kiszedni a növényt gyökerestől, ami mehet is a komposztba.
Ezzel párhuzamosan gyűjtsd össze, majd tedd el a finomat és jól termő fajták magjait, hogy jövőre is tudj belőlük magról ültetni. Miután kiszáradtak, tárold a magocskákat száraz és hűvös helyen, de egyre jól vigyázz: Legyen minden egyértelműen felcímkézve!

A talaj előkészítése – Az ásás, a gereblyézés, a - lehetőleg nem művi - trágyázás és gyomirtás a nyár végén is kötelező talajelőkészítő feladatok. Ne spórold meg egyik lépést sem, ha biztos akarsz lenni abban, hogy jövőre majd a lehetőségekhez képest legjobb állapotban lévő talajba tudsz ültetni.

Az ágak és egyéb növények metszése – Metszésre szorul ilyenkor az elvirágzott levendula, a rozmaring és a lilaakác, de a letermett málnavesszők is metszőollóért kiáltanak.
Azokon a fákon és gyümölcstermő bokrokon, amelyeken élettelen ágak vannak, vagy éppenséggel túl sok a hajtás, távolítsuk el tőből a felesleges részeket. Erre a feladatra természetesen kérhetünk szakszerű segítséget is.

Nyár végi tennivalók a virágoskertben

Az évelő növények átültetése és szaporítása – Telepítsd át a már elvirágzott virágokat, de a rendszeres öntözésükről se feledkezz majd el! Azokat a növényeket, amelyeknél a nyáron több tő is kialakult, a tőrésznél óvatosan szedjünk szét, majd ültessünk külön laza talajba.

Forrás: www.otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...