2022.03.08. 09:30:00 7598 236

Nőnapi virágkörkép: Miért a virágok a nők szimbólumai?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha választani lehetne, akkor azt szeretném, hogy sárkány helyett mindig virágként gondoljon rám a környezetem. Sajnos sokszor tényleg sárkány vagyok. Ám ez nem akadályoz meg abban, hogy szeressek nő lenni! Én most nem is köszöntök senkit virággal, helyette a virágokat köszöntöm! Boldog Nőnapot magunknak Hölgyeim!

A nő, mint virág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A nő, mint virág

Habár a férfiak előszeretettel ajándékoznak a nőknek különböző alkalmakra virágokat, sok hölgy nem kedveli az ilyesfajta meglepetéseket. Sőt, néhány hölgyet még az is zavarja, ha (szerinte) közhelyesen virághoz hasonlítják. Honnan ered ez a kedveskedésnek szánt bók?

A virágok finomak, törékenyek, amikkel ajánlatos óvatosan bánni, ez tökéletesen összecseng a szebbik nemről szóló hagyományos, történelmi időkre visszanyúló nézetekkel. A szépség és az erény megtestesülésén túl azonban több párhuzam is hozható a női nem és a virágok között.

Miért társítja a (nyugati) kultúra a nőkhöz a virágokat?

A virágoknak rettentően sok jelentése lehet főként a nyugati kultúrákban, pl. az új kezdet, az öröm és a tavasz, de leginkább úgy jelennek meg, mint a női ideál, azaz a tündérszerű nő tökéletes megtestesülései.

A virágok fakadása, virágzása és hervadása tökéletesen megfeleltethető a nők főbb életszakaszainak: a hamvas fiatal lányból érett nő lesz, majd az idő múlásával idősödővé válunk.
A nőket egyes vélekedések szerint természettől fogva vonzza az élet megteremtése és a növekedés, emiatt a virágok, ezek a színpompás, gyönyörű növények nem csak az előbb taglalt női jellemvonások, de az anyaság szimbólumaiként is tekinthetők.
Hovatovább, egyes virágok bimbófakadása vagy szirmainak elrendezéséről (redők és rétegek) sokak a női szeméremtestre ugyancsak asszociálnak.

Virágnevek, mint női keresztnevek

Magyarországon számos - több mint 50, olyan női név anyakönyvezhető, amely virágok nevéből erednek. A legközkedveltebbek közé tartozik a Viola, a Boglárka, a Jázmin, a Hanga, a Rózsa (Rozália, Róza), az Ibolya, a Bíborka, a Kamilla, a Liliom (Lili, Liliána) és maga a Virág.
A rejtett virágnevek ugyancsak gyakoriak, habár sokról nem is gondolnánk, hogy innen származtathatók: Margaréta - Margit, Lótuszvirág - Zsuzsanna.
Természetesen a virágokról történő elnevezés nem női kiváltság, gondoljunk csak a Jácint férfi névre, de a legtöbb példát Indiából hozhatnánk erre.

Forrás: www.quora.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...