2016.06.18. 17:36:50 15343 297

Nincs kicsi hűtő, csak rossz rendszerezés! – Tippek a maximális hűtőhelyért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron minden hűtő kicsinek tűnhet, még a legnagyobb is. Ilyenkor jól jöhetnek a következő rendszerező tippek, mellyel megsokszorozhatod a hűtőd befogadó képességét. Persze főleg akkor veszed majd hasznát ezeknek, ha tényleg pici a hűtőd, vagy amikor vendégeket vársz, és hirtelen több mindent kellene bepréselni a hűsítő helyre.

Nemcsak azért érdemes rendet tartani a hűtőszekrényben, hogy mindig elférjünk benne, hanem azért is, hogy a hátsó részre szorult ételek ne vesszenek kárba. A rendezett hűtő spórolást jelenthet. Egyszóval mindenképpen érdemes erre egy kis időt szánni. Nyáron a különböző üdítőitalok, vizek, zöldségek és gyümölcsök elfoglalhatják a hűtőszekrényünk tetemes részét. Vannak azért módszerek, amelyeknek a segítségével egy kis extra helyet biztosíthatunk benne.

1. Például egy nagyon erős mágnessel

Egy ilyen mágnes csík felfogja a fém kupakos üdítőket, konzerveket, dobozos üdítőitalokat, energiaitalokat. Alatta ott a hely a polcon az ételeknek.

Kicsi hűtőszekrényhez | Forrás:  goodhousekeeping.comKicsi hűtőszekrényhez | Forrás: goodhousekeeping.com

2. Négyszögletes rekeszek, átlátszó dobozok

Az ilyen okos rekeszek elhelyezésével nemcsak rendezettebbnek fog tűnni a hűtőszekrény, de egyszerűbb lesz bepakolni és a dolgokat megtalálni is. A rekeszekben elférnek a felvágottak, sajtok, és egymás fölé helyezheted őket, anélkül, hogy szétcsúszna a belőlük épített torony…Egy másik rekeszbe mehetnek a joghurtok, üdítők stb. Mindennek meglesz a saját helye, és bónuszként azt fogod észrevenni, hogy hirtelen nem bírod megtölteni a hűtőd, annyi lett hely! :)

Kicsi hűtőszekrényhez | Forrás:  goodhousekeeping.comKicsi hűtőszekrényhez | Forrás: goodhousekeeping.com

3. Címkézd is fel!

Hogy még könnyebb legyen megtalálni a dolgokat, címkézd is fel őket. Ha mindennek megvan a helye, akkor kevesebb szemét fog összegyűlni a hűtőben, egyszerűbbé válik a szortírozás is, és végeredményként mindig lesz hely a bevásárlásnak vagy a maradéknak.

Kicsi hűtőszekrényhez | Forrás:  goodhousekeeping.comKicsi hűtőszekrényhez | Forrás: goodhousekeeping.com

4. Tégy be egy extra polcot!

A gyümölcslevek, joghurtok fölé még valószínűleg bőven elférne egy polc, amire pakolhatsz. Szerezz be egyet! Ha kell, tedd be a hűtőbe, ha pedig nagyobb belmagasságra lenne szükséged, vedd ki.

Kicsi hűtőszekrényhez | Forrás:  goodhousekeeping.comKicsi hűtőszekrényhez | Forrás: goodhousekeeping.com

5. Rácsra papírcsipeszt!

Állítsd meg az üvegeket, akadályozd meg, hogy elguruljanak egy papírcsipesszel! Nyáron valószínűleg több sör lesz a hűtőben, így ez a trükk most pont jól jöhet!

Kicsi hűtőszekrényhez | Forrás:  goodhousekeeping.comKicsi hűtőszekrényhez | Forrás: goodhousekeeping.com

6. Forgós tálca

Egy forgós tálcával a hátul lévő dolgokat is könnyen elérhetővé teheted. Amit ritkábban használsz, azt is gyorsan megkaparinthatod, és nem kell érte kipakolni az egész hűtőt, egyszerűen csak forgatsz egyet a tálcán. Bónuszként a hűtő is rendezettebbnek fog tűnni.

Kicsi hűtőszekrényhez | Forrás:  goodhousekeeping.comKicsi hűtőszekrényhez | Forrás: goodhousekeeping.com
Neked melyik a kedvenc tipped? Mi a kosaras technikát nyáron mindenképpen bevezetjük!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?