2015.02.18. 18:30:24 5587 133

Nicole Kidman, mint legrosszabb színésznő?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Grace: Monaco csillaga című filmben nyújtott alakításáért kapta a rémes színészi játéknak járó brit Citromdíjat.

A csapnivaló filmeket és rémes színészi játékot díjazó BARFTA Awards ceremóniát – az amerikai Arany Málna-díj-átadó brit változatát – a filmipar legjobbjait jutalmazó BAFTA-díj-átadó után rendezik Nagy-Britanniában. A gála szervezői elégedetten jegyezték meg, hogy igazán bő termés volt a rossz filmekből.

A monacói herceghez férjhez menő Grace Kelly történetét bemutató film már a cannes-i bemutatóján se nyerte meg magának a közönséget. A BARFTA zsűrije szerint a film, amelyben „egy elszánt nő harcol azért, hogy a szupergazdagoknak ne kelljen adót fizetniük”, annyira rossz volt, hogy szinte visszasírták a tavalyi győztest, a Diana hercegnőről szóló életrajzi filmet – olvasható a The Independent honlapján.

A legrosszabb brit film díja a Mázli, a csodakutya című alkotásnak jutott. A BARFTA indoklásában úgy fogalmazott: „Ez a film egy kutyáról szól, amely egy tévéműsorban táncol. Isten segítsen rajtunk." A kutya hangját kölcsönző David Walliams esélyes volt legrosszabb színész díjára, ám azt végül Simon Pegg kapta a Hector and the Search for Happiness című filmért, mert játékával ő lett „a filmtörténet legarcbamászóbb főszereplője”.

Az Annie című családi dráma a legrosszabb amerikai film díját vitte el, mert olyan elviselhetetlenül édes, hogy „csupán a megtekintése kettes típusú diabéteszhez vezethet” – hangsúlyozták a szervezők.

A BARFTA-díjakról szavazó tagság ismert brit filmkritikusokból és a filmipar képviselőiből áll. A titkos szavazással odaítélt díjakat 2013 óta osztják ki.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...