2015.01.22. 08:49:53 6660 41

Nem jó a kutyának a kabát, ne öltöztessétek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába tartják egyesek cukinak, nem jó a kutyáknak, ha kabátot adnak rájuk. Természetellenes és tudományosan is alátámasztották, hogy rossz hatással van kedvencedre. A kabátkán kívül a szájkosár is lelombozó hatással lehet a kutyákra, de az sajnos néhány esetben a szükséges rossz kategóriájába esik. A kabát viszont..., csak rajtad múlik!

Kutyakabát - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutyakabát

Sokan úgy tekintenek a kutyájukra, mintha azok is emberi tulajdonságokkal rendelkeznének – csakhogy ez nem így van. A kutyák kognitív funkcióit kutató Alexandra Horowitz Inside of a dog című könyvében kifejti, mennyit árthatunk a kutyánknak, ha antropomorf tulajdonságokkal ruházzuk fel.

A New York-i Barnard egyetem kutatója szerint meg kell értenünk, hogy a kutyák mit miért csinálnak, különben olyan félreértésekbe keveredünk, mint az esőkabát esetében. Az ember azt látja, hogy a kutyája nem akar kimenni az esőbe, ami magunkból kiindulva teljesen érthető. Ám, amikor ráadnak egy esőkabátot, akkor a kutya máris hajlandó a gazdájával tartani akár a legnagyobb viharba is. Csakhogy ez nem abból a számunkra logikus okból történik, miszerint így kevésbe ázik meg.

„A kutyáknak már van egy kabátjuk, és egy kabát bőven elég. A ráadott esőkabát viszont nyomja az állat hátát, hasát, sőt, akár a fejét is” - írja Horowitz, és hozzáteszi, hogy a kutyák csak akkor éreznek nyomást ezeken a testrészeiken mikor egy másik kutya föléjük kerekedik, és kinyilvánítja a dominanciáját. A kutyánk tehát nem azért jön velünk az esőbe, mert jól érzi magát a divatos új kabátjában, hanem mert megtörtük az akaratát.

Egy másik dominanciánkat kifejező eszköz, a sokszor tényleg elkerülhetetlen szájkosár. A falka alfahímje az alárendeltjeit gyakran a pofájuknál fogva szögezi a földhöz, ezért a szájkosár ösztönösen azt az érzést kelti egy kutyában, hogy a falkavezér a hatalmát érezteti felette. Nem véletlen, hogy a kutyák olyan elárvultan tudnak szájkosárban kinézni, ilyenkor valóban megalázva érzik magukat.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...