2018.06.14. 17:24:02 10161 328

Nem csak kertben lehetnek szép növényeid
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alapigazság, hogy növények nem csak a kertben léteznek. Vagyis lehet a környezetünk zöld anélkül is, hogy nincs kertünk vagy akár egy jó kis balkonunk. Arról nem is beszélve, hogy egy szép cserepesvirág mindig öröm. Vagy legalábbis az esetek túlnyomó többségében.

Szobanövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövények

Azt azért jó tudni, milyen szempontrendszer szerint válasszunk növényt otthonunkba, mert legyünk őszinték, nem biztos, hogy az elképzeléseink megfelelő arányosságot mutatnak a rideg valóssággal, ebben az esetben a lakásunk adta lehetőségeinkkel.

Nem árt ismerni a kinézett cserepesünk igényeit. Ahhoz, hogy sikertörténet legyen a vásárlás és növénynevelés, tényleg nem árt végigvenni, hogy milyen helyet, klímát, párát és megannyi apróságot tudunk biztosítani a növénynek. Manapság a legtöbb cserepesnövény földjébe szúrva találhatunk egy műanyag vagy papír táblát, az alapvető gondozási listával, ami az adott virágra vonatkozik. Abban az esetben, ha nincs ilyen jellegű melléklet, bátran kérdezzünk a szakembertől, aki eladja nekünk a növényeket.

Mindenképpen jól fejlett növényre essen a választásunk. Az egészséges, fejlődésben lévő növényen esetleg bimbókat, levélkezdeményeket találhatunk. A levélzete legyen egészséges, az már rossz, ha barnuló foltokat, pöndörödő széleket fedezünk fel, de ne legyen felkopaszodott se. Vagyis ne hullajtsa a levelét, vagy legalábbis ne a mi otthonunkban, ugye. A kókadt levélzet oka lehet olyan banális, mint a vízhiány, de állhat a háttérben komolyabb gond is, akár valamilyen kártevő jelenléte, nem megfelelő tárolás/kezelés. Jobb a békesség alapon az ilyen látványú növényt meg se vegyük. Ha virágos a cserepes növény, amit választunk, törekedjünk arra, hogy ne elnyílófélben lévő vagy már elnyílott virágzatú legyen a kiválasztott. A bimbók ne legyenek fonnyadtak, ne sárguljanak, ne keltsenek félig elszáradt benyomást.

Az sem mindegy, hogy milyen figyelemelterelővel akarják ránk sózni az árut. Abban az esetben, ha jó díszes a csomagolás, sokat takar a papír, nem látunk bele a fólia alá, élhetünk a gyanúperrel, hogy talán esetleg netán nem biztos, hogy feltétlen egészséges az a növény, lehet, hogy fel is van kopaszodva, még a levele is hullhat, a virágjai meg épp leesőfélben vannak. Egy szó, mint száz, érdemes résen lenni, cserepes növényeket vásárolunk otthonunkba. Pláne, ha ajándékról beszélünk, akkor hatványozottan oda kell figyelnünk minden olyan apróságra, aminek mi sem örülnénk, ha meglepnének vele minket. Egy kis éberséggel csak jól járhatunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...