2023.01.18. 12:05:00 6219 264

Ne várj vele tavaszig, tisztítsd ki a téli kabátot szezon közben is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A téli időszakban nem ritka, hogy hetekig ugyanazt a kabátot hordjuk, így ajánlott szezononként minimum két alkalommal kitisztítanunk. Azonban mielőtt magunk állunk neki a kabát mosásának, gondosan tanulmányozzuk át a ruhadarab címkéjét!

Kabát tisztítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kabát tisztítás

Ha a kabát mosási útmutatója úgy írja, hogy gépi mosás nem ajánlott, akkor bizony jobb nem figyelmen kívül hagyni a tényt. Bizonyos, elsőre még kényesnek sem tűnő anyagok is károsodhatnak a mosószer és a nem megfelelő mosási hőfok miatt is!

Otthon mosható kabátok tisztítása

A bőrkabátokat kézzel illik mosni, míg a szintetikus szövetből készült kabátok a mosógépes mosást is jól bírják, valamint a legtöbb vízálló szövetből készült kabát is tisztítható otthon.
A megfelelő mosási hőfok kötelezően betartandó utasítás! A kabát cipzárjait pedig mindig húzzuk fel, mielőtt az a mosógépbe kerül.
Az iméntiek mind jellemzően olyan anyagból készült ruhanemük, amik a szabad levegőn szárítandók, méghozzá széles vállfára felakasztva. Amikor pedig extra folttisztításra van szükség, a vízálló szövetek esetében általában folttisztító szer is bevethető, de mindig végezzünk próbát egy kevésbé látható területen.
A kényesebb kabátok, pl. velúr vagy gyapjú, inkább profi tisztítási módszereket igényelnek. A hosszú távú hordhatóság miatt megéri a tisztítóra költendő összeget kiadni.

Honnan tudni, hogy eljött a kabát tisztításának ideje?

Ez függ attól, hogy mi a kabát anyaga, illetve hol és hányszor hordtuk azt. A mindennapi használatra szánt télikabátokat, főleg, ha tömegközlekedési eszközön is rendszeresen utazunk, egészségügyi okokból is érdemes többször kitisztítani egy-egy hordási szezonjuk alatt.
A kabátokra azonban nem csak kívül, de belül is kerülhet szennyeződés: Hiába ugrunk csak be például egy kis időre bármelyik üzletbe vásárolni, kabátunkat jellemzően magunkon hagyjuk. A magasabb beltéri hőmérséklet miatt könnyen megizzadhatunk.
Sokan nem számolnak azzal, hogy bőrünk mindennapos hámlása során az elhalt hámsejtek is a kabát belsejére kerülhetnek, bár ez jellemzően a nyak és a csuklók környékén valósul meg, ahol a felsőruházatunk nem fogja fel azt.
A nyak és az áll vonala különösen azoknál a hölgyeknél kritikus szempont, akik sminkelik magukat, hiszen az alapozó könnyen megfoghatja a kabát nyakát.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...