2014.08.13. 14:55:07 5012 20

Ne hagyd ki a világ leghíresebb fotóit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„‎Nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni.” - ezt mondta egyszer Robert Capa, a világhírű fotós, akinek – szerencsénkre – évente meg lehet tekinteni a különböző témákra épülő tárlatait Budapesten. Idén is örülhetünk neki, és mellette még Henri Cartier-Bresson valamint Bruno Barbey világhírű fotóinak is. Ne hagyd ki Te sem!

Robert Capa, Gerda Taro fényképén | Forrás: wikipedia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Robert Capa, Gerda Taro fényképén | Forrás: wikipedia

Robert Capa, Henri Cartier-Bresson és Bruno Barbey képei egészen szeptember 21-ig maradnak a Capa Központban, a Mai Manó Házban pedig október 5-ig. A Capa Központban a Kontaktok című tárlat marad még ráadásba, a Mai Manó Házban pedig az Elsők című gyűjtés.

Eddig több mint húszezren látogattak el a Nagymező utcába és nézték meg a fotótörténet legendássá és ikonikussá vált képeit - közölte a kiállítóhely szerdán az MTI-vel.

A Capa Központban és a Mai Manó Házban többek között láthatóak Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Bruno Barbey, Paul Fusco, Philip Jones Griffiths, Thomas Hoepker, Werner Bischof és Ernst Haas legendás alkotásai. Ha ezek alapján nem tudná, olyan világhírű képeket nézhet most meg, mint a Tienanmen téri tüntetésről készült vagy a normandiai partraszállást megörökítő fotók.

Budapest után a Kontaktok című kiállítást Berlinben mutatják be, míg az Elsők Párizsba utazik tovább.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...